Printaj ovu stranu
srijeda, 22 Januar 2014 16:19

Zenički atletičari najbolji u BIH

Hamza Alić (AK Zenica) proglašen je najboljim bh. atletičarom u 2013. godini, dok je najbolja atletičarka Biljana Cvijanović (AK Doboj).
Upravni odbor Atletskog saveza Bosne i Hercegovine na svojoj prvoj ovogodišnjoj sjednici proglasio je najboljeg atletičara i atletičarku, najboljeg trenera, te najbolje klubove u 2013. godini, koja je ocijenjena kao najuspješnija u historiji bh. atletike.  



Za najboljeg juniora i juniorku su izabrani Mesud Pezer (AK Zenica) i Emina Konjić (AK Doboj Istok). U kategoriji mlađih juniora i junirki  nagrade su osvojili Bojan Stanišić (AK Pale) i Ivana Macanović (AK Banja Luka). 

Najbolji trener u 2013. godini je Mehmed Skender (AK Zenica). 

AK Borac je najbolji klub u ženskoj, dok je AK Zenica najbolji klub u muškoj konkurenciji. 

Specijalna priznanja za izvanredne rezultate i izuzetan doprinos bh. atletici dobit će Amel Tuka, Dejan Mileusnić  (AK Zenica), Gorana Cvijetić (AK Glasinac) i Tanja Marković (AK Rogatica). 

Posebna zahvalnica bit će dodijeljena Mehmedu Sokoloviću, počasnom predsjedniku ASBiH i osnivaču Fondacije za stipendiranje perspektivnih atletičara u BiH.  

Priznanja najboljim bit će uručena na redovnoj Skupštini ASBiH početkom aprila. 

Na sjednici Upravnog odbora ASBiH usvojena su pravila i propozicije i Kalendar takmičenja za 2014. godinu, te određeni organizatori 17 prvenstvenih takmičenja iz ovog kalendara. 





Posljednje od

Povezani članci (by tag)