16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 13 Januar 2014 22:54

Rezime Međunarodnog turnira

Protekli vikend je završen jedan od najvećih rukometnih turnira u regiji, a koji iz godine u godinu premašuje granice očekivanja svih učesnika, pa tako i organizatora. I ove godine je naravljena prelijepa sportska, rukometna priča koja je okupila preko šest stotina rukometaša iz četiri zemlje. Igralo se na tri terena, a svaka utakmica je bila izuzetno teška što pokazuje koliko je turnir kvalitetan.



Organizator je prezadovoljan i sve se uspješno završilo:
"Nakon jednog dana druženja bez obaveza i dva dana igre možemo reći da je sve proteklo odlično, a što su potvrdili i sami učesnici. Ove godine smo okupili preko šest stotina rukometaša iz regije, a što je bio jako veliki iskorak, a isti je pokazao da hoćemo, želimo i možemo imati najbolji i najveći turnir, ne samo u regiji, nego i šire. Več sada nam ekipe koje su učestvovale kažu da odavno nisu igrali jače utakmice, te da je jedan ovakav turnir pun pogodak. Što se tiče naše selekcije, škole rukometa "Čelik Junior", od 27 selekcija na turniru mi smo bili na četvrtom mjestu, odmah iza trećeplasirane ekipe iz Našica, RK Nexe. Drugi su bili Krimovci, prošlogodišnji pobjedinici, a prvo mjesto je pripalo opet slovenskoj ekipi Metlika kojoj ovim putem čestitamo na zasluženom zlatu. Iskoristili bi priliku i da čestitamo svim učesnicima ovogodišnjeg rukometnog spektakla na izrazitom fer i sportskom nadmetanju. Škola rukometa "Čelik Junior" već od danas počinje sa pripremama za iduću godinu kada nas očekuje peti jubilej i veliki spektakl, još veći i još masovniji."

Kada su u pitanju komentari učesnika, oni su i više nego pozitivni.

Rukometni klub Bijelo Polje (Crna Gora): "Sa ponosom možemo da kažemo da smo bili učesnici jednog zaista kvalitetnog međunarodnog turnira na kome smo imali priliku da igramo sa nekim od najjačih ekipa Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Čestitamo organizatorima na zaista profesionalnom i predanom radu i zahvalni smo što su učinili da nas prvi turnir bude prelijepo i zaista korisno iskustvo. Nadamo se da ćemo i iduće godine gostovati i kao i na ovom turniru budemo razlog da se zastava Crne Gore opet viori u Areni. Predivno druženje i provod je učinio da naši igrači uživaju u svakom trenu provedenom na turniru i zaista su učinili da se osjecamo ponosnim, jer su pokazali izuzetnu disciplinu i kulturu koja krasi samo najbolje sportiste. Turnir u Zenici preporučujemo svim klubovima, jer zaista je organizacija turnira, pozitivna energija, kvalitet klubova, suđenja i smještaja na izuzetno visokom nivou."

Iz ekipe RK Radnički koja je osvojila drugo mjesto na turniru dolazi i najbolji igrač turnira, Kenan Pecikoza
: "Turnir u Zenici je jako dobro prošao, a za to se potrudio organizator turnira i organizacija je bila na vrhunskom nivou. Moja ekipa je osvojila 2. mjesto na tom turniru i prezadovoljan sam igrom, prije svega svojih saigrača, a onda i svojom igrom. Bio sam proglašen za najboljeg igrača turnira što je jedan od mojih najvećih uspjeha."

Svoje, ali i utiske svoje ekipe, RK Krim Olimpija, iznosi i jedan od najboljih golmana turnira, Mark Ferjan:
"Dolazimo na turnir već dvije godine i stvarno se vidi veliki napredak od prošlog puta. Najbolji dio je ustvari igranje u dvorani Arena Zenica zbog toga što je dosta bolja nego Bilimišće. Došli smo sa željom da igramo finalnu utakmicu, ali zapala nas je najteža grupa. Možda bi bilo bolje da se naredne godine naprave grupe po tri ekipe, jer smo bili umorni nakon četiri odigrane utakmice. Ali kako god, turnir je bio super. Sigurno niste Vi krivi, ali na nekim utakmicama smo bili razočarani u suđenje, ali to uopšte ne kvari opću sliku, jer je sve bilo super.  Ekipa je super igrala, jer iapk nismo imali par igrača sa kojima igramo ligu u Sloveniji. Na turniru je bilo odlično, ljudi prijatni i nadam se da dolazimo i iduče godine."

Organizator je uvažio svaku sugestiju, a kojih je bilo jako malo, te je sve ono što zasmeta učesnike ovog turnira automatski izmjenjeno s ciljem da se što ugodnije osjećaju. Tokom turnira su organizirana i razna druženja s ciljem upoznavanja, kako djece, tako i trenera.

SVE FOTOGRAFIJE MOŽETE POGLEDATI NA FACEBOOK PROFILU:  https://www.facebook.com/internationalhandballcup

 

 

Čelik Junior

obradio E.Imamović