18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 11 Januar 2014 14:05

1. Sportzdk Volleyball Open

Danas je u sali Prve Gimnazije u Zenici otvoren turnir 1. ''Sportzdk Volleyball Open''.

Na otvaranju prisutnim su se obratili predsjednik Organizacionog odbora turnira Zijad Softić, pomoćnik načelnika Općine Zenica za društvene djelatnosti, socijalnu zaštitu, raseljena lica i izbjeglice, član Organizacionog odbora (OO) i predsjednik Udruženja "Sport Media", Armin Mujkić i predsjednik UO odbojkaškog saveza FBiH, Miloš Jelčić.

Nakon što je gospodin Zijad Softić otvorio turnir podjeljene su zahvalnice slijedećim pojedincima: Zijad Softić, Mirsad Čizmo, Melih Karan, Zulkaid Skomorac, Mirsad uzunović, Jasmin Duvnjak, Omer Škaljo, Miralem Pajić i Nihad Turčinović (Manolo).

Kao što smo ranije javili, Udruženje građana za promociju sporta i rekreacije "Sport Media" u subotu, 11. januara 2014. godine je organizator turnira 1. “SPORTZDK VOLLEYBALL OPEN” za odbojkašice.

Na turniru nastupa šest odbojkaških ekipa: ŽOK “Kakanj”, ŽOK “Igman” Ilidža, ŽOK “Željezara” Zenica, OK “Maglaj”, OK “Breza 1934” iz Breze i ŽOK “Žepče”.

Prije svečanog otvaranja odigrana je prva utakmica turnira iz grupe "A" i to između ŽOK Željezare Zenica i ŽOK Žepče. Poslije velike borbe u tri seta pobjedila je ŽOK Željezara sa 2:1 u setovima.

Ekipe su uvrštene u dvije grupe:

Grupa "A":

OK Breza 1934

ŽOK Željezara Zenica

ŽOK Žepče

Grupa "B":

ŽOK Igman

OK Maglaj

ŽOK Kakanj

Raspored utakmica:

1.utakmica- ŽOK Željezara – ŽOK Žepče 2:1 (završeno)

2.utakmica- ŽOK Igman – ŽOK Kakanj

3.utakmica -ŽOK Žepče – OK Breza 1934

4.utakmica- ŽOK Kakanj – OK Maglaj

5.utakmica -OK Breza 1934 – ŽOK Željezara

6.utakmica -OK Maglaj – ŽOK Igman

17:30 sati-Utakmica za treće mjesto

18:30 sati –FINALE

Prvoplasirane ekipe iz grupa igrat će u finalu, a drugoplasirane ekipe iz grupa, igrat će utakmicu za 3. mjesto. Tri prvoplasirane ekipe bit će nagrađene peharima, a sve ekipe učesnice diplomama. Bit će proglašena i najbolja igračica turnira.

Svoj doprinos ovom turniru dat će i službena lica, članovi Sudijskog odbora Zenica: Jasmin Mahmić, Edin Begović, Bakir Pojskić, Arma Delibašić, Medin Mujkić, Samir Radončić i Armin Mujkić, kao i Miralem Pajić, predsjednik Sudijske komisije OS FBiH i direktor takmičenja OS BiH koji su sredstva koja im je za obavljanje posla osigurao organizator, odlučili uplatiti na ime liječenja oboljelog odbojkaša OK “Bosna” iz Sarajeva! Čestitamo na ovom lijepom gestu.

Dakle, danas 11. januara u Prvoj Gimnaziji od 10 sati turnir 1. ''Sportzdk Volleyball Open''.

Dođite u toku dana u Prvu Gimnaziju i podržite odbojkašice. Ulaz je slobodan.

 

GALERIJA SLIKA

 

E. Imamović za Zenicablog