20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 09 Januar 2014 21:39

Zenica rukometni domaćin regiji

U Plavom salonu hotela "Rudar" u Zenici, održana je press konferencija Škole rukometa (ŠRK) "Čelik Junior", a u povodu održavanja IV međunarodnog turnira prijateljstva Zenica 2014. godine. Prisutnim novinarima obratili su se: Vladimir Zeljko, trener i rukovodilac ŠRK "Čelik Junior", Asmir Mujaković, član Organizacionog odbora turnira, te Adnan-Džemil Šaranović, trener u ŠRK "Čelik Junior" i član Organizacionog odbora turnira.

 

Osnovne podatke o turniru, na pressu je iznio Vladimir Zeljko: 

Škola rukometa "Čelik Junior" od 10.do 12. januara 2014. godine je domaćin IV međunarodnog rukometnog turnira prijateljstva Zenica 2014. godine.  Na turniru, koji će se održavati na Bilmišću i u Areni Zenica, će kako se očekuje nastupiti  preko 600 rukometaša iz 14 klubova iz cijelog regiona (Slovenija, Crna Gora, Hrvatska i Bosna i  Hercegovina). Biće odigrano oko 100 utakmica. Predviđeni su nastupi u tri selekcije: pioniri, kadeti i juniori. Utakmice počinju u 8 sati. Na listi učesnika su najpoznatije škole rukometa iz regiona: Metković, Nexe Našice, Umag, Metlika, Izviđač, sarajevska Bosna, domaćin škola rukometa "Čelik Junior" i drugi. Utakmice će suditi sudije i iz bh Premijer rukometne lige. Osim takmičarskog dijela turnir će za bh klubove, trenere i sportske radnike biti dobra prilika da se upoznaju sa radom škola rukometa u Sloveniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Italiji.

 

Specijalni gost turnira biće proslavljeni bh rukometaš Enid Tahirović. Tehničke podatke turnira, raspored utakmica i satnicu, prezentirao je Asmir Mujaković, a o smještaju sportista i druge pojedinosti oko organizacije iznio je trener ŠR "Čelik Junior", Adnan-Džemil Šaranović. Organizator, škola rukometa "Čelik Junior", se potrudio da u potpunosti svim učesnicima napravi potpuni ugođaj, te da im Zenica ostane u lijepom sjećanju. Zahvaljujući velikom broju sponzora turnir je ovoga puta dosta masovniji, a u iduće dvije godine će, prema predviđanju organizatora, doživjeti veliku ekspanziju, te će važiti za jedan od najvećih rukometnih festivala u Evropi Ulaz za sve one koji žele da uživaju u predivnom  prazniku rukometa je slobodan.

 

Organizator je iskoristio priliku da pozove sve ljubitelje sporta, rukometa, ali i općenito zabave, da im se pridruže u periodu od 10. januara do 12. januara u Areni Zenica i dvorani na Bilmišću u Zenici:

 

"Pozivamo Vas da nam se pridružite na najvećem rukometnom festivalu na prostoru Balkana, te time date podršku kompletnom projektu. S toga, pozivamo Vas da date podršku našoj školi rukometa "Čelik Junior" u vrlo jakim utakmicama koje će odigrati na ovom turniru, a koje su samo pripremni dio za Europsku turneju u 2014. godini" - Čelik Junior".

Na kraju pressa prisutnim se obratilo i nekoliko učesnika turnira svih selekcija ŠRK "Čelik Junior", koji su obećali veliku borbenost i dobar plasman njihovih selekcija. Pozivaju navijače da ih podrže. Generalni medijski pokrovitelj je naš portal, Zenicablog.

 

E. Imamović za Zenicablog

+ foto sa pressa