29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 08 Januar 2014 11:59

Prvi SportZDK Volleyball Open

Danas je u sali Općine Zenica održana press konferencija povodom održavanja turnira 1. ''Sportzdk Volleyball Open''. Prisutnim novinarima obratili su se predsjednik Organizacionog odbora turnira Zijad Softić, pomoćnik načelnika Općine Zenica za društvene djelatnosti, socijalnu zaštitu, raseljena lica i izbjeglice, član Organizacionog odbora (OO) Armin Mujkić, predsjednik Udruženja "Sport Media" i član OO turnira Kenan Uzunović.


Novinari su obavješteni da Udruženje građana za promociju sporta i rekreacije "Sport Media" u subotu, 11. januara 2014. godine organizuje 1. “SPORTZDK VOLLEYBALL OPEN” za odbojkašice.

Na turniru će nastupiti šest ekipa: ŽOK “Kakanj”, ŽOK “Igman” Ilidža, ŽOK “Željezara” Zenica, OK “Maglaj”, OK “Breza 1934” iz Breze i ŽOK “Žepče”.

Prvi ''Sportzdk Volleyball Open'' bit će organizovan u sportskoj dvorani zeničke Prve gimnazije.

Gospodin Zijad Softić je, između ostalog kazao:

"Općina Zenica opredijeljena je da pomaže razvoj sporta, kako vrhunskog, tako amaterskog, odnosno školskog. Po sredstvima koja se izdvajaju direktno iz budžeta ali i kroz podršku u vidu korištenja kvalitetne sportske infrastrukture kojom raspolaže naš grad, sigurno je da smo među najodgovornijim lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini. Prvi portal o sportu i rekreaciji u Zeničko – dobojskom kantonu za kratko vrijeme je pričama o tzv. malim sportovima, podrškom manje afirmisanim ali i već poznatim sportistima i klubovima, osvojio simpatije i vjerujemo kako će i ovaj turnir čiji smo domaćini u Zenici u subotu 11. januara 2014.godine od 10 sati, biti istinska promocija sportskih dostignuća i prilika za sklapanje novih prijateljstava".  Više o sistemu takmičenja i ostalim pojedinostima turnira govorio je Kenan Uzunović ispred Organizacionog odbora.


Službena lica na turniru su sa Premijer lige, koji se odriču  honorara u humanitarne svrhe za liječenje jednog odbojkaša sarajevske Bosne.


Ekipe su uvrštene u dvije grupe:

Grupa "A":

OK Breza 1934

ŽOK Željezara Zenica

ŽOK Žepče

Grupa "B":

ŽOK Igman

OK Maglaj

ŽOK Kakanj

 

Raspored utakmica:

1.utakmica- ŽOK Željezara – ŽOK Žepče (10h)

U 11 sati je svečano otvorenje turnira

2.utakmica- ŽOK Igman – ŽOK Kakanj

3.utakmica -ŽOK Žepče – OK Breza 1934

4.utakmica- ŽOK Kakanj – OK Maglaj

5.utakmica -OK Breza 1934 – ŽOK Željezara

6.utakmica -OK Maglaj – ŽOK Igman

17:30 sati-Utakmica za treće mjesto

18:30 sati –FINALE

Prvoplasirane ekipe iz grupa igrat će u finalu, a drugoplasirane ekipe iz grupa, igrat će utakmicu za 3. mjesto. Tri prvoplasirane ekipe bit će nagrađene peharima, a sve ekipe učesnice diplomama. Bit će proglašena i najbolja igračica turnira.

Od strane novinara spomenuta je, uzgred,  primjedba o neuslovnosti dvorane u Prvoj Gimnaziji i da bi u budućnosti trebalo voditi računa i o tom segmentu.

Dakle, subota 11.januara u Prvoj Gimnaziji od 10 sati turnir 1. ''Sportzdk Volleyball Open''. Ulaz slobodan.

 

E. Imamović za Zenicablog

 

+ foto sa pressa + foto plakat turnira