20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 04 Januar 2014 08:59

Sarajevo Ice Fest 2014

 Ne propustite vrhunski hokejaški spektakl u Zetri od 10.01. do 12.01.2014. godine.Najveći hokejaški događaj u našoj zemlji, nakon 14.  Zimskih olimpijskih igara, odigrat će se u dvorani Huan Antonio Samaranch u Sarajevu. Kompanija Telemach BiH dobila je čast biti generalni sponzor dvjema utakmicama u hokeju na ledu, respektabilne EBEL lige i to HDD Telemach Olimpija iz Slovenije protiv austrijskog VSV iz Vilacha, u  petak 10. januara u 19.15 te HDD Telemach Olimpija iz Slovenije protiv KAC iz Klagenfurta u nedjelju 12. januara, u 17.50h.  Povod za odigravanje ovih utakmica je obilježavanje 30. godina od održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu.

 

Uz pokroviteljstvo Grada Sarajeva i hokejaške zajednice  Bosne i Hercegovine, Telemach BiH će biti domaćin te čini neizostavni dio organizacije ovako bitnog događaja za grad, državu i cijeli region. Generalni direktor kompanije Telemach BiH, gospodin Željko Batistić ističe izuzetno zadovoljstvo Telemacha koji svojim učešćem doprinosi u organzaciji jednog ovakvog hokejaškog spektakla. Učešće Telemacha na Ice Festu 2014 ima za cilj podsticanje  dovođenje velikih sportskih ekipa u Bosnu i Hercegovinu, organizaciju velikih regionalnih ali i svjetskih takmičenja kako u Sarajevu tako i u drugim gradovima širom Bosne i Hercegovine što će svakako imati velikog  utjecaja  u daljem prosperitetu naše države.

 

Senad Zaimović, predsjednik Hokejaškog saveza BiH najavio je da ćemo na ledu Zetre gledati vrhunske hokejaške ekipe te da će svi koji budu pristuni istinski uživati. Trodnevni spektakl hokeja uveličat će i domaće snage i to u subotu 11. januara. Naime, najmlađi hokejaši sarajevskih klubova odigrat će turnir sa vršnjacima, mališanima iz Slovenije, Hrvatske i Srbije, a bit će upriličena i utakmica veterana. Zaimović ističe da je ponosan sto je jedno ovakvo  takmicenje organizovano u gradu Sarajevu sto je dalje od  velike važnosti za Hokejaški savez BiH samim tim i cijelu državu.

 

Svima koji ne budu u mogucnosti prisustvovati utakmicama, omogućen je direktan prenos utakmica putem kanala Sport Klub. Sport Klub je nositelj prava za distribuciju utakmica EBEL hokejaske lige i omogucit ce direktan prijenos utakmica u sedam zemalja, te će tako četrdeset miliona ljudi imati mogućnost da pogledaju događaje iz sarajevske Zetre.

 

Iz Telemacha su izdvojili veci broj karata za svoje pretplatnike. U narednom periodu besplatno će  vršiti podjelu karata za utakmice 10-og i 12-og januara.  Karte ce dijeliti putem svoje facebook  stranice Telemach BiH. Također zainteresovani pretplatnici mogu se javiti i na Kontakt broj 033 756 578.  

 

Iz Telemacha pozivaju  da 10-og i 12-og dođu u Zetru i zajedno uživaju u sportu na ledu.