25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 25 Decembar 2013 03:53

Sjednica IO NS ZDK

U Zenici je održana 11. sjednica Izvršnog odbora nogometnog saveza Ze - do kantona. Ovo je ujedno bila i posljednja sjednica u ovoj kalendarskoj godini i imala je radno svečarski karakter. U dnevnom redu sjednice dominirale su tri tačke.Izvršni odbor je upoznat sa dinamikom radova na adaptaciji prostorija saveza za što je do sada utrošeno oko 30.000 KM.

 

Završetak je planiran uskoro i potrebno je za opremanje prostorija izdvojiti još oko 10.000 KM čime će  savez dobiti savremene uslove za rad svih komisija i tijela. Svečano otvorenje planirano je za sredinu januara kada će biti pozvani i gosti iz NS FBIH. Najveću pomoć u adaptaciji pružila je općina Zenica. Prijedlog za takmičenje u kup regija za narednu 2014. godinu nije usvojen zbog nepostojanja finansijskih i tehničkih uslova za ovo takmičenje.

 

Predloženo je da se u finansijski plan za 2014. godinu uvrsti stavka kup regija te da se kroz stvaranje finansijskih i tehničkih uslova/stručni štab i izbor seniorske selekcije kantona/stvore uslovi za učešće u kupu regija u 2015. godini. Izvršni odbor NSZDK-a  usvojio je zaključak da se dugovanja klubova kojima je prestalo članstvo u savezu u visini 8.000 KM otpišu zbog nemogućnosti naplate, a da se nedostajuća sredstva u budžetu saveza, oko 10.000 KM, iznađu kroz druge projekte saveza.