Printaj ovu stranu
četvrtak, 19 Decembar 2013 05:51

Poklon kalendar-poziv

Danas se u Zenici i Celju igraju zadnje dvije utakmice u MŽRKL u 2013. godini i to obje u B grupi. Sinoć su odigrane 4 utakmice i to sve tri iz grupe A i jedna iz grupe B.

Donosimo rezultate sinoćnjih utakmica:

A grupa:

Vojvodina – Partizan 68:73

Triglav – Grosuplje 52:34

Srbobran – Medveščak 65:61

U ovoj grupi u vođstvu su ekipe Triglava i Partizana sa 12 bodova i omjerom pobjeda i poraza 5/2.

B grupa:

Crvena Zvezda – Radivoj Korać 81:67

Danas igraju:

Čelik – Budućnost (19h)

Athlete Celje – Play off (16,30h)

 

KLIKNI OVDJE NA LINK da preuzmeš poziv za utakmicu i četiri kalendara KŽK Čelik u PDF formatu

 

https://dl.dropboxusercontent.com/u/87632288/kzk-celik-pozivnica-kalendari.rar 



U grupi B u vođstvu je ekipa Athlete Celje sa 11 bodova i utakmicom manje (5/1). Trenutno je druga ekipa Crvene Zvezde sa utakmicom više i 11 bodova (4/3). Ekipa Čelika ima utakmicu manje i 9 bodova (3/3).

Prema rasporedu prvenstvo u MŽRKL se nastavlja 8. kolom, 16.01.2014.godine.

 

Na pressu pred današnju derbi utakmicu trener Čelika Almir Hamzić je, između ostalog, izjavio: "Nakon dvije sjajne pobjede u okviru Međunarodne regionalne lige nad ekipama Crvene zvezde i Athlete Celja slijedi nam super teška utakmica protiv Budućnosti. U odnosu na prvu utakmicu odigranu u Podgorici, ekipa Budućnosti dolazi jača za četiri nove igračice što će nam svakako biti dodatna otežavajuća okolnost. Međutim, mi smo se dobro pripremali za ovu utakmicu i očekujem da uz maksimalan angažman svih igračica možemo doći do željenog rezultata. Pozicija Budućnosti na tabeli ne oslikava stvarnu snagu gostujuće ekipe, tako da će nam podrška naših vjernih navijača u velikom broju biti od krucijalne važnosti. Nadam se da ćemo svi skupa nakon utakmice slaviti novu pobjedu".

 

U Areni se očekuje vrhunski ugođaj uz izvrsnu košarku, zabavu i nagradne igre "POGODI TRICU ZA PIZZU" i "POGODI S CENTRA I PUTUJ". Najavljen je dolazak i 10-ak škola košarke iz regiona, a u cilju promocije košarke.

Ekipa KŽK Čelik je u zadnjih 6 utakmica i to 4 utakmice u domaćem prvenstvu i dvije u MŽRKL. zabilježila šest pobjeda (Željezničar, Mladi Krajišnik, Jedinstvo BHT i Rudar Sport u prvenstvu BiH, te Crvena Zvezda i Athlete Celje u regionalnoj ligi).

 

Već smo ranije objavili da je utakmica Čelik – Budućnost zakazana za četvrtak 19.12. 2013.god. u 19 sati u Areni Zenica. ULAZ JE SLOBODAN!

 

 

E. Imamović za Zenicablog


KLIKNI OVDJE NA LINK da preuzmeš poziv za utakmicu i četiri kalendara KŽK Čelik u PDF formatu

https://dl.dropboxusercontent.com/u/87632288/kzk-celik-pozivnica-kalendari.rar 



Posljednje od

Povezani članci (by tag)