19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 07 Decembar 2013 21:31

Čelik poražen u Ljubuškom

RK Čelik izgubio prvu prvenstvenu utakmicu ,,IZVIĐAČ'' – rk ,,ČELIK'' 34:27 (17:13) Rukometaši ,,Čelika'' su prvi put izgubili prvenstvenu utakmicu ove sezone u Premijer ligi BiH: u Ljubuškom su, protiv odlične ekipe ,,Izviđača'' bili slabilji čak za 7 golova (34:27 za ,,Izviđač'' – poluvrijeme 17:13).


- Imali smo peh pred ovu utakmicu u Ljubuškom, jer smo putovali sa znatno oslabljenom ekipom: naš pouzdani bek Eduard Martić nije ni putovao u Ljubuški, jer je povrijeđen na treningu, a Milan Duvnjak ima slomljen prst i gips na ruci  još u prethodnoj utakmici protiv Dervente, tako da i pored malog broja igrača s kojima raspolažem - imali smo praktično samo sedam igrača iz prve postave, ne računajući mlade 17-godišnje igrače – kaže Zdenko Antović, trener ,,Čelika''.


– Uz sve to i Hurem je igrao povrijeđen. Nije ovo nikakvo pravdanje, već sticaj okolnosti, a i ekipa ,,Izviđača'' je mlada, dobra i poletna. Igrali smo cijelu utakmicu sa tri beka, bez izmjena,  i to je nemoguće! Sada nam je ostalo da se oporavimo dobro pripremio i  odigramo 100 odsto dobro posljednje dvije prvenstvene utakmice – protiv Sloge iz Doboja, u petak 13. decembra u Zenici i u posljednjem kolu gostujuću utakmicu  u Maglaju, gdje sa te dvije pobjede možemo ,,sanirati'' ovaj poraz, ali moramo osposobiti Martića i Duvnjaka, te Hurema  – kaže Antović. 


Pošto je i RK ,,Bosna'' izgubila utakmicu u Zavidovićima, razlika izmedju ove dvije vodeće ekipe – Bosne i Čelika je i dalje 3 boda u korist ,,Čelika''.