20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 04 Decembar 2013 22:50

Čelik dočekuje Slovenke

Danas je u prostorijama košarkaškog ženskog kluba "Čelik" (KŽK "Čelik"), održana konferencija za medije. Povod za press  je naredna utakmice KŽK Čelik u Zenici u MŽRKL.

Naime uokviru 6. kola Međunarodne ženske regionalne košarkaške  lige (MŽRKL), sezona 2013/2014, sastaju se KŽK Čelik i ekipa ŽKK Athlete Celje iz Celja. Ova utakmica na rasporedu je u četvrtak 05.12.2013.godine u 19 sati.

Utakmica se igra u Areni Zenica. Ulaz je slobodan.

 

Prisutnim su se obratili: Almir Hamzić, šef stručnog štaba (ŠSŠ), te košarkašice Aldijana Iriškić i Irma Rahmanović.

Press konferenciju je uspješno vodio Nedžad Glibo, novinar i novi portparol u klubu KŽK Čelik.

 

Šef stručnog štaba Čelika Almir Hamzić je naglasio da je njegova ekipa u prošlom kolu pokazala da se može nositit sa svim ekipama u regionalnoj ligi i istakao da su sasvim zasluženo slavili protiv Crvene Zvezde. Također, Hamzić se zahvalio navijačima na velikoj podršci i istakao da očekuje isto to i u sutrašnjoj utakmici. "Što se tiče ekipe Celja, oni su u prvih pet kola pokazali najviše, imaju dobar napadački skok, a svakako igraju kvalitetno i u napadu i u odbrani. Mi smo se proteklih sedam dana dobro pripremali i ukoliko iskontrolišemo njihov skok, a smanjimo broj grešaka naše ekipe, mislim da se svašta može desiti u ovoj utakmici, podrška sa tribina će biti od ključnog značaja za našu ekipu", zaključio je Hamzić.

Aldijana Iriškić je istakla zadovoljstvo pobjedom u prošlom kolu i zahvalila se na velikoj podršci sa tribina. Naglasila je da su se dobro pripremili za utakmicu sa Celjem, te istakla nadu da uz podršku publike mogu napraviti iznenađenje.
Irma Rahmanović je istakla da joj je drago što su pobjedile Crvenu Zvezdu, jer su se pobjedom odužile navijačima za veliku podršku. Naglasila je da je ekipa Celja jako kvalitetna ekipa, ali da je ekipa Čelika pokazala da iz utakmice u utakmicu igra sve bolje, te da uz maksimalno zalaganje i angažman mogu napraviti dosta protiv ekipe Celja.

 

U Areni se očekuje vrhunski ugođaj uz izvrsnu košarku i zabavu: Nagradne igre "POGODI TRICU ZA PIZZU" i "POGODI S CENTRA I PUTUJ", muzički program sa specijalnim gostima: DJ Feđa Knajdl, DJ G. Edd, Karate klub “Internacional” Zenica i Sportska škola “Zenica”- istakao je na kraju pressa portparol KŽK Čelik, Nedžad Glibo.

 

U ovoj sezoni 2013/2014, ekipa KŽK Čelik, trenutno, nastupa u Međunarodnoj ženskoj regionalnoj košarkaškoj ligi (MŽRKL) i domaćem prvenstvu, a kasnije će igrati i u KUP-u BiH.

U mjesecu novembru 2013.godine ekipa KŽK Čelik je odigrala 6 utakmica i to 4 utakmice u domaćem prvenstvu i dvije u MŽRKL. Zabilježene su četiri pobjede ( Sloboda, Željezničar, Mladi Krajišnik i Crvena Zvezda) i dva poraza ( Play off u domaćem prvenstvu i Radivoj Korać).

 

Kao što smo napred naveli, utakmica Čelik – Athlete Celje je zakazana za četvrtak 05.12. 2013.god. u 19 sati u Areni Zenica.

ULAZ JE SLOBODAN!

 

 

E.Imamović za Zenicablog

+ foto sa pressa