19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 01 Decembar 2013 15:27

Hukić i zvanično na čelu Čelika

 Nogometaši Čelika, poslije duge jesenje polusezone,  od danas su na odmoru, a i u nastavku sezone sa klupe će ih voditi Nizah Hukić, saopćeno je iz zeničkog kluba.  Hukić je prije mjesec dana naslijedio Vladu Jagodića i uspio ispuniti očekivanja uprave kluba.  U pet premijerligaških utakmica, od čega četiri na gostovanju, Čelik je sa Hukićem na klupi, zabilježio tri pobjede i dva neriješena rezultata, kao i plasman u četvrtfinale Kupa BiH, . 

 

Zbog toga je upravni odbor odlučio da Nizaha Hukića zvanično imenuje za šefa stručnog štaba i povjeri mu vođenje tima u proljetnom dijelu sezone. Novi šef stručnog štaba zakazao je početak priprema za 15. januar. Do tada će kompletirati stručni štab i napraviti plan priprema za proljetni dio sezone, koju Čelik otvara na Bilinom polju 1. marta susretom protiv Sarajeva.


Obično su međusobni dosadašnji susreti Veleža i Čelika završavali trijumfom domaćina, a jučer je Čelik, preporođen nakon što je Nizah Hukić prije mjesec dana preuzeo tim od Vlade Jagodića, nakon što je samo jednom remizirao u Vrapčićima (12.09.2009., 0:0-op.a.) od kako se igra Premijer liga BiH, upisao i prvi trijumf u gostima kod Veleža rezultatom 2:0. 

 

Strijelac oba gola bio je mladi reprezentativac Jasmin Mešanović, koji se, tako, osvetio Veležu za remi (0:0) na Bilinom polju u prvom ovosezonskom meču. Velež je u prvom izdanju PL BIH slavio u Zenici s 3:2 (25.09.2002), te još jednom remizirao (1:1, 10.03. 2012.). 

 

Zeničani su iz pet mečeva s Hukićem osvojili čak 11, od mogućih 15 bodova, a prethodno su iz 14 utakmica bili osvojili samo 15 bodova, pod vodstvom Jagodića.