Printaj ovu stranu
subota, 23 Novembar 2013 07:49

Sutra bokserski dan u Gimnaziji

U sali Privredne komore ZDK-a  je održana press konferencija Bokserskog kluba "Čelik", a povodom održavanja 4. kola Premijer bokserske lige BiH, kojem je domaćin BK "Čelik" iz Zenice. Prisutnim novinarima obratili su se: Nusret Zuko, generalni sekretar BK Čelik, Ismet Brdarević, predsjednik Skupštine BK Čelik, te Nedžad Marić, trener zeničkih boksera.

 

Borbe na ringu će se održavati u nedjelju 24. novembra sa početkom u 15 sati u Sali Prve gimnazije u Zenici, a ulaz je besplatan. Nakon dužeg vremena ljubitelji boksa u Zenici će imati priliku da prisustvuju borbama na ringu. BK Čelik je trenutno na drugom mjestu na tabeli sa 57 bodova, a prvi je Radnik iz Bijeljine sa 63 boda. Po sadašnjem bodovanju za pobjedu se dobija 4 boda, za neriješeno 3, a za poraz 2 boda.


Nusret Zuko, generalni sekretar u klubu nam je na početku pressa obrazložio opravdano odsustvo predsjednika BK Čelik, gospodina Hajrudina Skendera. U uvodu je objasnio da svaki klub može nastupati ako ima trojicu  ispravnih boksera od sedam takmičara. Pod "ispravnim" se smatra da zadovoljava kriterije u težini i ostalim kriterijima Bokserskog saveza BiH. Spominje tešku finansijsku situaciju u klubovima, zbog koje je sve manje klubova u takmičenju.


U vezi nedjeljnog,  4.kola, gospodin Zuko nam je rekao: "Učekuje se učešće boksera iz 6 – 7 klubova. Naravno, kao domaćini vjerujemo da će naši takmičari ostvariti najbolje rezultate i da ćemo se približiti Radniku na vrhu tabele. Pozivamo ljubitelje boksa da u nedjelju od 15 sati u sali Prve gimnazije budu u što većem broju, jer je ulaz besplatan".

Ismet Brdarević predsjednik Skupštine ovog kluba najavio je skoro održavanje godišnje Skupštine, dodajući kako BK Čelik i pored finansijskih problema uspjeva da egzistira i stvara nove šampione.

 

Trener zeničkih boksera Nedžad Marić očekuje uspješan nastup svojih takmičara, te je na pressu izjavio:

"U dobroj su formi, sve su to mladi momci željni dokazivanja, posebno pred svojom publikom". Trener Marić nam je izdiktirao da će za Čelik u nedjelju nastupiti: kategorija do 60 kg Jovica Jovanović, do 64 kg Ahmed Džananović, do 69 kg Ajdin Delić, do 75 kg Ibrahim Handanović, do 81 kg Benjamin Brković i Adnan Deronja, do 91 kg  Dejan Stanojević i Ermin Telalović, preko 91 Haris NajatovićU uvodnim borbama nastupaju pioniri Kemal Jašarević, Elman Durmiš i Ernad Jašarević.

 

Na kraju pressa nam je saopšteno da se zadnje, 5. kolo lige održava u Tuzli, a u upravi i stručnom štabu BK Čelik uvjereni su da će se za titulu prvaka BiH boriti sa Radnikom iz Bijeljine i to kroz play off  u dva kola, koji je na programu nakon završetka ligaškog dijela takmičenja.

 

E. Imamović za Zenicablog

 

+ foto sa pressa +foto plakat

Posljednje od

Povezani članci (by tag)