20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 24 Oktobar 2013 17:23

Zeničanke očekuju Play Off

Danas je u prostorijama košarkaškog ženskog kluba "Čelik" (KŽK "Čelik"), održana konferencija za medije. Povod za press je naredna utakmica 3. kola Međunarodne ženske regionalne košarkaške  lige (MŽRKL), sezona 2013/2014, u kojoj se sastaju KŽK Čelik i sarajevski Play off. Utakmica je na rasporedu u nedjelju 27.oktobra 2013.god. u 18 sati u gradskoj Areni u Zenici. Prisutnim su se obratili: Nedžad Glibo, novinar i novi portparol u klubu KŽK Čelik, Almir Hamzić, trener, te košarkašice Čelika Zvjezdana Gagić i Maida Rahmanović.

 

Portparol Glibo je nagovjestio bolju saradnju sa medijima, te promociju novog  KŽK Čelik u kojem su domaće igračice iz BiH i novi kadar: Trener Almir Hamzić, pomoćni trener Amra Mehmedić, kondicioni trener Arnel Kalušić, te marketinški poslovi Feđa Jovanović. Trener Hamzić je sumirao protekla dva kola regionalne lige u kojima je Čelik na gostovanjima u Celju i Podgorici ubelježio dva poraza. Za utakmicu protiv Play offa u zeničkoj Areni kaže da je veoma važna. "Treba odigrati agresivno u odbrani i u napadu, da bi sveli gošće iz Sarajeva ispod 70 poena. To je jedan od uslova da se zabilježi pobjeda protiv favorizovanih Sarajki, koje su, nedavno, pobjedile Čelik u finalu 4. memorijalnog turnira "Amna Fazlić"-ističe Hamzić.

 

Čelikovo pojačanje, košarkašica Zvjezdana Gagić ističe da su dobro radile na treninzima i da su podigle fizičku spremu. Očekuje pobjedu u nedjelju protiv Play offa. Još jedno Čelikovo pojačanje pred ovu sezonu, jedna od sestara Rahmanović, Maida, kaže da se moraju iskupiti za poraze u prva dva kola. Očekuje angažovanu igru i taktiku za pobjedu. Poziva navijače da ih podrže u ovoj važnoj utakmici.

 

U ovoj sezoni 2013/2014, ekipa KŽK Čelik će nastupati na tri kolosijeka i to:U Međunarodnoj ženskoj regionalnoj košarkaškoj ligi (MŽRKL), domaćem prvenstvu i KUP-u BiH.

Već u mjesecu novembru 2013.godine ekipa ima na rasporedu 6 utakmica i to 4 utakmice u domaćem prvenstvu i dvije u MŽRKL. Kao što smo napred naveli, utakmica Čelik – Play off je zakazana za nedjelju 27.oktobra 2013.god. u 18 sati u gradskoj Areni u Zenici.

 

E.Imamović za Zenicablog

+ foto sa pressa