19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 20 Oktobar 2013 23:38

Antović i Škrbić napuštaju Čelik?

Čelik je teže od očekivanog u subotu u 6. kolu Premijer lige BiH za rukometaše porazio vrlodobri mostarski Zrinjski s 34:30 (19:15) i nastavio trku sa sarajevskom Bosnom za lidersku poziciju na kraju prvog djela, ali bi zenički klub uskoro mogao ostati bez trenera Zdenka Antovića i predsjednika Paneta Škrbića...

 

"Zrinjski je odlična ekipa, a ja sam se malo i pribojavao ove utakmice, jer je finansijska situacija u klubu katastrofalna i to se sve reflektira kroz nervozu igrača. Uprava, na čelu sa predsjednikom Škrbićem, čini sve, ali, očito, novca nema i on ide prema nekim drugim sportovima i klubovima. "- govori trener Antović za Avaz te nastavlja:

 

"Međutim, ja ne znam šta više trebamo uraditi da budemo podržani u Zenici. Evo, od deset mjeseci ove godine, mi smo devet na čelu tabele. Zato, morate me razumjeti, ako se nešto preko vikenda ne promjeni, ja više neću moći dolaziti iz Visokog. Ne zato što ne želim, ali više, stvarno, ne mogu.",  istakao je u vrlo emotivnom obraćanju novinarima Antović, koji je dodao da on i igrači od početka sezone nisu dobili ništa- ni stipendije ni naknadu za prevoz.

 

Antović ističe kako on nije problem, da može otići, ali da bi igrači i klub trebali imati podršku grada za sve što čine. Predsjednik Škrbić je, po ko zna koji put, poručio da bi želio da neko drugi preuzme kormilo kluba od njega. Najavio je i da će u ponedjeljak sazvati presicu i, tada, definitivno obznaniti koje korake kani preduzeti. Najvjerovatnije će to biti ostavka, mada još nije našao zamjenu, jer se niko u ovako lošem ambijentu ne želi prihvatiti vođenja rukometnog kluba.

 

(izvor.avaz.ba)