19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 17 Oktobar 2013 02:56

Jagodić o Zmajevima i Brazilu

Trener zeničkog Čelika i mlade nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Vlado Jagodić osvrnuo se na plasman seniorske reprezentacije BiH na Svjetskog prvenstvo u Brazilu naredne godine.

 

Jegodić je u izjavi za Agenciju Fena istaknuo da niti u jednom trenutku nije sumnjao u uspjeh izabranika Safeta Sušića.

 

- Već poslije žrijeba kvalifikacione grupe bio sam optimista. Naša reprezentacije je napredovala svaku utakmicu. Mi živimo u takvom društvu u kojem vas javnost nakon jednog poraza osuđuje, a to se desilo Sušiću i reprezentaciji nakon poraza u Zenici protiv Slovačke. Srećom reprezentacija i selektor su dovoljno iskusni, pa su kritike uspjeli prevazići na najbolji način i plasirali se na veliko takmičenje - kazao je Jagodić.

 

Bosanskohercegovački nogometni stručnjak smatra da je plasman na SP u Brazilu kruna dugogodišnjeg rada reprezentacije i Saveza, te da mnogi još uvijek nisu svjesni koliko je uspjeh bh. nogometaša bitan za cijelu državu.

 

Jagodić vjeruje da reprezentacija BiH još uvijek nije dostigla svoj maksimum, te da će željeni nivo igre dostići tek na svjetskom prvenstvu.

 

- Sušić najbolje zna šta mu je raditi u narednom periodu. Siguran sam da će pripremiti ekipu za SP na najbolji mogući način, a hoće li nastupiti s istim timom ili će dovesti neka nova imena koja će pojačati konkurenciju u ekipi, ostaje na njemu. Sada trebamo slaviti, a nakon žrijeba grupa za SP trebamo početi razmišljati o protivnicima i taktici. Najbitnije je da je fudbal pobijedio u BiH - zaključio je Jagodić.