19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 13 Oktobar 2013 23:07

Prvi bod za ŽNK Iris

Vijesti iz ženskog nogometa: Prvi bod za nogometašice ŽNK Iris. ŽNK "Iris" Zenica – ŽNK "Rosa Brandis" Travnik 1:1 - Poraz kadetkinja ŽNK "Čelik" od ŽNK "Gradina" 0:3 - Uokviru 6. kola, Prve ženske nogometne liga FBiH, danas je u Zenici na odigrana utakmica između ženskih-seniorskih timova ŽNK Iris iz Zenice i ŽNK Rosa Brandis iz Travnika.

 


Rezultat: IRIS – ROSA BRANDIS 1:1 (1:1);

Strijelac za Iris: Irma Abaz (41');

Glavni sudija: Karić Alem (Zenica), pomočnici: Topalović Sabrija (Zenica) i Talam Aldin (Zenica);

Delegat: Besim Bajrambašić (Zenica);

 

Utakmica je odigrana u 15,00 sati na "B" terenu stadiona na Kamberovićima (teren sa plastičnom travom), po oblačnom vremenu (+23*C), pred oko 50-ak gledalaca.

U sastavu ŽNK Iris danas su bile: Zerina Bajramović, Almedina Ramić, Elma Kadrić, Amina Zaimović, Ermina Kadrić, Amna Grabus, Naida Stupar, Irma Abaz, Munira Bešić, Asima Bajramović, Ivana Marković;

(Trener: Emina Trako, pomočni trener: Jug Poljak);

 

Nogometašice ŽNK Iris iz Zenice danas su osvojile prvi bod i postigle prvi pogodak u pet odigranih utakmica Prve ženske nogometne lige FBiH. Obzirom na igrački roster ovo je veliki uspjeh. Ranije smo objavili da u klubu imaju problema sa registracijom nekoliko igračica. I na današnjoj utakmici nisu imale u rezervi nijednu igračicu. Cijelo drugo poluvrijeme igrale su sa jednom povrijeđenom igračicom, koja je, iako povrijeđena, pružila maksimum borbenosti do zadnjeg atoma snage.

Sve nogometašice Irisa su dale svoj maksimun da se osvoji ovaj bod.

 

 

Ženska nogometna liga FBiH za kadetkinje.

ŽNK Čelik – ŽNK Gradina 0:3

 

Uokviru 6. kola, ženske nogometne liga FBiH za kadetkinje danas je u Zenici na odigrana utakmica između ženskih-kadetskih timova ŽNK Čelik  iz Zenice i ŽNK Gradina iz Srebrenika.

Rezultat: Čelik –  Gradina 0:3

 

Glavni sudija: Topalović Sabrija (Zenica), pomočnici: Talam Aldin (Zenica) i Karić Alem (Zenica);

Delegat: Besim Bajrambašić (Zenica);

Utakmica je odigrana u 13,00 sati na "B" terenu stadiona na Kamberovićima (teren sa plastičnom travom), po oblačnom vremenu (+22*C), pred oko 30-ak gledalaca.

Ekipa Gradine je opravdala ulogu favorita u ovoj utakmici i zasluženo slavila u Zenici. Ovo je četvrta pobjeda kadetkinja Gradine u 5 odigranih utakmica prvenstva, uz jedan poraz (12 bodova i gol razlika 20:4). Kadetkinje Čelika imaju jedan remi i tri poraza u 4 odigrane utakmice prvenstva.

 

E. Imamović za Zenicablog

 

+ foto ŽNK Iris Zenica