23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 12 Oktobar 2013 22:55

ŽNK Čelik - ŽFK Mladost 1:0

U šestom kolu ženske Premijer nogometne lige BiH, sezona 2013/2014, ženski nogometni klub Čelik iz Zenice se sastao sa ekipom ŽFK Mladost iz Novog Grada (Bosanski Novi). Zasluženo su slavile domaće nogometašice, ŽNK Čelik Zenica. 

 

Rezultat: Čelik – Mladost (N.G.) 1:0 (1:0);

Strijelac: Zvjezdana Mitrović (autogol u 44. minuti);

Glavni sudija: Merima Čelik (Sarajevo), pomočnice: A1 Nasiha Smajić (Vitez), A2 Homarac Merima (Zenica), delegat: Damir Šarić (Tuzla), kontrolor suđenja: Marko Bilić (Zenica); 

 

Utakmica je odigrana u 15,00 sati na "A" terenu stadiona na Kamberovićima, po oblačnom vremenu (+18*C).

U sastavu ŽNK Čelik danas su bile: Begić Arnela, Koluh Lejla, Bektaš Sumeja, Skeleđija Šejla, Šabić Merima,  Kobilica Berina, Milanović Daria, Kablar Nermana, Pašalić Ajla, Puljić Arijana, Tuka Medina; Rezerve: Omić Sajra, Musaefendić Naida, Alispahić Emira; (Trener: Bilčević Rasim, predstavnik kluba Mujčinović Vahida);

 

Pred oko 30-ak gladalaca, nogometašice Čelika su zabilježile prvu, istorijsku,  pobjedu u prvoj sezoni zajedničke nogometne Premijer lige BiH za žene. Jedini pogodak za Čelik je postignut u 44. minuti i to autogolom  gostujuće igračice sa brojem 17 (Zvjezdana Mitrović), koji je, ispostavilo se, bio dovoljan za minimalnu, ali zasluženu pobjedu domaćih nogometašica, ŽNK Čelik. Domaće su nastupile bez dvije standardne igračice, Kavaz Safete i Fetić Admire, koja je povrijeđena u srijedu na KUP utakmici u Zenici protiv Orahovice. Utakmica je bila bila fer i korektna od strane svih aktera na terenu. 

 

Nakon šest odigranih kola nogometašice Čelika imaju 5 osvojenih bodova (jedna pobjeda, dva remija i tri poraza).

U sedmom kolu ŽNK Čelik gostuje u Tuzli kod ekipe ŽFK Salt City (19.10.2013. god.).

 

Kao što smo ranije objavili, učešćem osam ekipa iz cijele Bosne i Hercegovine, startovala je prva sezona zajedničke Premijer lige BiH za žene u nogometu.

 

Evo  svih parova 6. kola:

ŽNK Čelik – ŽFK Mladost (N.G.) 1:0

ŽOFK Gradina (Srebrenik) – ŽFK Mladost (Nević Polje) 3:3

ŽFK Banja Luka – ŽNK SFK 2000 (Sa) 

ŽFK Radnik Bumerang  (Bijeljina) – ŽFK Salt City (Tz)

 

Ekrem Imamović za Zenicablog

+ foto sa utakmice na Kamberovića polju