29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 12 Oktobar 2013 16:30

Čelik večeras u Višegradu

Nakon mnogo problema posljednjih dana i nedoumica oko odlaska u Višegrad (utakmica sa RK ,,Goražde''  u Petom kolu Premijer lige), u zadnji  čas  su na neki način riješeni  neki osnovni finansijski i drugi problemi  i obezbijeđen  odlazak ,,Čelika'' na utakmicu u Višegrad.


- Praktično u posljednji  čas, kako se to kaže u minut do dvanaest, sakupili nešto novca  i pred  kraj radnog vremena Banke, kada smo uplatili kozitaciju za takmičenje Rukometnom savezu BiH u iznosu od 2.500 KM, kako ne bi izgubili ovu utakmnicu službenim rezultatom 10:0, te uplatli kaznu za crveni karton Mirze Hurema iz prethodne utakmice i  takođe obezbijedili autobus za  prevoz igrača u Višegrad. Tako naša ekspedicija uz donirane sendviče od strane Pekare EKMEK je krenula u Višegrad, gdje se sastaje sa ,,RK Goražde'', sa početkom utamice u 20.00 sati.  Naš protivnik – domaćin RK ,,Goražde'' je učinio sve da nas što više izmaltretira i obezbijedi da u Zenici budemo tek u nedjelju u jutarnjim satima. Ipak, ja se nadam  povoljnom rezultatu ove utakmice  i očekujem našu pobjedu! – ističe predsjednik kluba Pane Škrbić.

– I pored niz problema koji nas prate  - atmosfera u timu je odlična. Momci su svjesni problema i opšte situacije ne samo kod nas i ja nemam riječi hvale  za odlično ponašanje svih igrača. Tvrdim, da nema jedinstvenije i složnije ekipe u Premijer ligi  od naše. To su momci za koje se slobodno može reći: svi za jednog – jedan za sve! – dodaje Škrbić. 

Sretno našim igračima u Višegradu, gdje prvi puta igraju rukometnu utakmicu u svojoj istoriji. Neka bude  prva sreća i - pobjeda ,,Čelika“!