20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 10 Oktobar 2013 08:37

LOV: dekor za utakmicu

Povodom predstojeće kvalifikacione utakmice za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo BRAZIL 2014 Bosna i Hercegovina – Lihtenštajn, koja se igra u petak 11.10.2013. u Zenici na stadionu Bilino polje, volonteri nevladine organizacije - Lokalno omladinsko vijeća regije Zenica - (LOV) namjeravaju zajedno sa Općinom Zenica, Turističkom zajednicom ZDK i  N/FS BiH pripremiti poseban svečarski dekor u našem gradu i na stadionu, uz afirmaciju sportskog patriotizma i kulture sportskog navijanja.

a) U skladu sa ranijim iskustvima dobre saradnje, LOV regije Zenica zajedno sa navijačkim skupinama BiH priprema prikladan navijački dekor na stadionu uz poziv svima za fair navijanje.

 

b) Područje grada oko stadiona i važne raskrsnice ukrasit ćemo državnim zastavama, kreacijama sa žuto-plavim balonima i transparentima podrške našoj nogometnoj reprezentaciji. Posebno na ulazima u grad postavit ćemo oznake i banere:

'Dobrodošli Sajini zmajevi'

'Dobrodošli u Zenicu - gnijezdo ZMAJEVA'

 'Brazil via Zenica'

 

c) S obzirom da se radi o posljednjoj kvalifikacionoj utakmici koja se igra u našoj zemlji u ovom ciklusu, planirali smo na kraju utakmice u čast BH.ZMAJEVA prirediti POBJEDNIČKI vatromet na stadionu Bilino polje. Na ovaj način uz vatromet i pjesmu, proslavili bi sve pobjede Bosne i Hercegovine u ZENICI, pozdravili našu nogometnu reprezentaciju i zaželili im sreću u Litvaniji, na putu za, ako Bog da, BRAZIL 2014.

 

VAŽNA NAPOMENA: Ukoliko rezultati utakmica BiH-Lihtenštajn i Grčka-Slovačka budu takvi da već u petak uvečer osiguravaju direktan plasman naše reprezentacije na SP BRAZIL, OBAVJEŠTAVAMO sve građane Zenice i navijače iz cijele zemlje da smo spremni već oko 23 sata na Trgu Alije Izetbegovića organizovati proslavu historijskog plasmana BiH na Svjetsko prvenstvo. U ovom slučaju, uz navijačke pjesme uživo i vatromet, LOV regije Zenica bi osigurao dolazak kompletne nogometne reprezentacije BiH na ovaj navijački spektakl!!!