28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 09 Oktobar 2013 21:20

Lihtenštajn:Trening na K.polju

Reprezentativci Lihtenštajna, koji su dva dana prije utakmice stigli u BiH, održali su danas trening na Kamberovića polju u Zenici. Tim kojeg su naši Zmajevi u prvom kolu kvalifikacia za Svjetsko prvenstvo savladali sa 8:1, što je i najviša pobjeda naše u reprezentacije u historiji, posljednji je u grupi G sa dva osvojena boda i svega tri postignuta gola.

 

 

Oni su tokom ovih kvalifikacija pružili i nekoliko odličnih partija, prije svega protiv naših najvećih konkurenata Grka koji su ih teškom mukom savladali. Utakmica pretposljednjeg kola kvalifikacija igra se u petak u 20:15 sati na Bilinom polju.


Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je po kišnom i prohladnom vremenu u Hrasnici obavila drugi trening u okviru priprema za kvalifikacijski susret s Lihtenštajnom. Pripremama se priključio i Senad Lulić koji je kasnio na pripreme zbog prinove u porodici te je selektor Safet Sušić na raspolaganju imao sve pozvane igrače. Sušić očekuje maksimalan angažman igrača u susretu s autsajderom, ali je uvjeren da njegovi izabranici neće imati problema u meču koji se igra u petak.

 

- Možda bude problema dok se ne postigne prvi gol, ali ubijeđen sam da ćemo već u prvom poluvremenu imati rezultat koji nam garantuje da ćemo osvojiti tri boda - izjavio je Sušić uoči treninga, najavivši da će u tom meču na teren izvesti najjači sastav. Nogometaši BiH trenirat će u Hrasnici i u četvrtak.

 

Četiri dana kasnije Sušićevi izabranici gostovat će u Kaunasu reprezentaciji Litvanije, a dvije pobjede garantiraju im plasman na svjetsko prvenstvo u Brazilu.

 

KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU