29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 28 Septembar 2013 12:56

Čelik:Gračanica nakon Čapljine

U utakmici trećeg kola Premijer lige BiH rukometaši ,,Čelika'' su u odličnoj igri u utakmici prosto ,,pregazili'' domaćina  HRK ,,Čapljina''  rezultatom 33:24 za ,,Čelik'' (poluvrijeme 17:11 za ,,Čelik''). Cijela ekipa je odlično odigrala, a u igri se smjenjivalo svih 16 igrača, a posebno -  Davor Kadić je bio izvanredan dirigent igre ,,Čelika'', navodi su u emailu kojeg smo dobili iz uprave RK Čelik. 

 

,,Čelik'' je odlično otvorio utakmicu, zahvaljujući prije svega sinoć izvanrednom golmanu Draganu Starčeviću (17 obrana), koji je ,,pokupio'' sve lopte napadača ,,Čapljine'' upućene na njegov gol, dok su napadači  ,,Čelika''  već do 8. minute utakmice ,,utrpali'' pet golova u mrežu domaćina (5:0 za ,,Čelik''!). Tek u osmom minutu mladi  i talentovani igrači trenera  Dragana Sutona su postigli svoj  prvi gol, a Starčević je morao prvi put da kapitulira.  ,,Čelik''  je vodio tokom čitave utakmice, a u jednom trenutku i sa 13 golova razlike,  dok  se ekipa ,,Čapljine'' primakla  ,,Čeliku'' tek u nekoliko navrata  na tri gola razlike. 

- Bio je to onaj pravi ,,Čelik'', kakvog smo navikli gledati u ptehodnom prvenstvu. Održao sam sa igračima i stručnim štabom prethodnih dana  dva ,,zatvorena'' sastanaka, gdje sam im  jasno dao do znanja da je moj i stav Uprave – da mi ne želimo ni borbu za opstanak,  ni sredinu tabele, već samo vrh tabele Premijer lige.Takođe sam rekao da oni koji ne mogu prihvatiti taj stav i cilj,  ma o kome se radilo – mogu odmah ići iz Kluba – izjavio je Pane Škrbić, predsjednik ,,Čelika'', koji je ekipu pratio i na utakmici u Čapljini.

– Složili smo se i jedinstveno zaključili da ,,Čelik'' može i mora bolje, da imamo kvalitet, što se i sinoć  pokazalo. Demonstrirali smo dobar rukomet, borbenost  i sigurnost u igri, što je rezultiralo sigurnom pobjedom  – istakao je  predsjednik Škrbić. 

Sve linije ,,Čelika'' su sinoć odlično  funkcionisale, tako da je prvo poluvrijeme okončano rezultatom 17:11 za ,,Čelik'', a na kraju utakmice bilo je devet golova više u korist ,,Čelika''  – 33:24! 

U ,,Čeliku'' prosto nije blo slabe tačke. Posebno je briljirao reprezentativac Davor Kadić,  koj je zabio 13 golova, a važna karakteristika ove utakmice je da je trener Zdenko Antović u posljednjih pet-šest minuta utakmice dao šansu svim mladim juniorima, pa je u jednom trenutku prosjek godina ,,Čelikovih''  igrača na parketu bio oko 19 godina! Igrali su: Enes Sirčo (zamijenio Starčevića već početkom drugog popluvremena), a pred kraj utakmice na gol je stao i šesnaestogodišnji Ajdin Tufekčić. Pet-šest  minuta u igri su još bili mlada ,,zenička djeca'' -  Harun Alihodžić, Amel Omerspahić i Muhamed Ajanović.  Trener Zdenko Antović ističe da nema vremena za slavlje, jer već u petak 4. oktobra u Zenici gostuje 

jaka ekipa ,,Gračanice''. 

- Sinoć što se slavilo – slavilo. Već u ponedjeljak počinju novi i žestoki trenizi i priprema za utakmicu sa  jakom RK ,,Gračanicom'' koja je u samom vrhu tabele i koja se najviše pojačala ove sezone – ističe Antović. – Mi ponovo idemo na pobjedu – nema nam druge – dodaje... Pozivamo publiku da u što većem broju dođe u petak u Gradsku arenu Zenica...

SASTAV ČELIKA: Tufekčić (3 odbrane), Enes Sirčo (8 obrana),  Dragan Starčević (17 odbrana), Milan Ivančev (3), Mirza Dervenčić (3),  Eduard Martić (2), Muhamed Ajanović, Amel Omerspahić, Harun Alihodžić, Milan Duvnjak (3), Davor Kadić (13), Edvin Begović (1), Boško Jolović (1) , Aldin Begagić (1), Goran Antović (1) i Mirza Hurem (5). Pored toga što je nastupilo svih 16 igrača, čak 10 igrača ,,Čelika'' je davalo golove, a i odbrana je dobro funkcionisala, gdje se posebno istakao Boško Jolović. ,,Čelik''  je imao 10, a ,,Čapljina'' 12 isključenja. Za ,,Čelik''  je dosuđeno 2 (2) penala, a  za Čapljinu 5 (5). Sudili su: Eldan Hurić i Goran Smajlović. 

 

Nakon tri prvenstvena kola, do večerašnjih utakmica, ,,Čelik'' dijeli prvo mjesto zajedno sa sarajevskom ,,Bosnom'' (sa po 7 bodova).