16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 13 Septembar 2013 20:21

Litvanija-BiH u Kaunasu 15.oktobra

Posljednja utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine, u kojoj ćemo, nadamo se, 15. oktobra u Litvaniji ovjeriti vizu za Brazil, neće se igrati u Viljnusu, kako je najavljeno, već u Kaunasu.

 

Predstavnici Litvanske fudbalske federacije za promjenu su se odlučili nakon što su od naših navijača počeli primati ogroman broj zahtjeva za ulaznicama. Pošto stadion u Viljnusu prima svega 5.500 gledalaca, odlučili su susret prebaciti u Kaunas, na stadion kapaciteta 10.000.

 

S obzirom na to da je naš Savez dao pismeni pristanak na promjenu, čeka se još samo potvrda iz FIFA-e, ali ona neće biti upitna. Ono što je još bitno je to što je na stadionu u Viljnusu plastična, a u Kaunasu prirodna trava, što našim fudbalerima više odgovara. 

 

Kada je riječ o ulaznicama, tek treba da uslijede pregovori NSBiH s Litvancima, ali je već sada izvjesno da će u Kaunasu biti slično kao u Žilini i da će naši navijači pokupovati većinu ulaznica, što na licu mjesta, što preko interneta, u želji da na licu mjesta proslave najveći uspjeh našeg fudbala u historiji.