Printaj ovu stranu
petak, 06 Septembar 2013 12:16

Sajini Zmajevi stigli u Zenicu

Zenica je potpuno spremna za doček brojnih navijačkih skupina iz svih bh. gradova i inozemstva. Na svim gradskim rasvjetnim stubovima jučer ujutro su, prema tradiciji kada igraju nogometni "Zmajevi", osvanule državne zastave. I taksisti redovno okite svoje aute zastavama. Radnici Komunalnog preduzeća "Alba" uređivali su i rondo na ulazu u naselje Radakovo, kojim sz danas oko 12 sati "Zmajevi" ušli u grad i na dnevnom odmoru odsjeli u hotelu "Dubrovnik", odakle će u 18.30 sati krenuti prema Bilinom polju.


KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FACEBOOK GALERIJU Jasmina Hadžića Blicka sa dolaska Zmajeva u hotel Dubrovnik 



- Naši radnici sade cvijeće na rondou, želimo da sve bude u svečarskom dekoru. Hvala Bogu, i vrijeme nam ide naruku - kaže savjetnik direktora "Albe" Muhamed Begagić, inače član Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH.  Kako "Alba" nakon prošlogodišnje rekonstrukcije Bilinog polja održava i zenički stadion, upitali smo ga i za stanje terena.

 

- Za sada nije bilo posebnih zahtjeva selektora Sušića ili njegovih saradnika, ali nije isključeno da ih neće biti kada dođu i obiđu teren. Pape voli brzu loptu pa možda i bude zahtijevao novo šišanje. Trava je, inače, na visini na kojoj Čelik igra svoje utakmice - ističe Begagić.  Teren je nedavno posut šljunkom i čepiran tako da je u izvrsnom stanju. Za to su se pobrinuli i u zeničkom premijerligašu. Nogometaši Čelika, naime, kompletan trenažni proces obavljaju na Kamberovića polju, a na Bilinom polju, i to samo uoči domaćih utakmica, treniraju jednom sedmično.

 

- Teren čuvamo, ne želimo dopustiti da se ošteti. Čelik trenira samo četvrtkom navečer i igra domaće utakmice. Nedavno je i Vitez tražio da protiv Željezničara igra na Bilinom polju, ali im nismo mogli udovoljiti. Jednostavno, ne želimo da zbog novca uništimo teren - ističe Begagić.  Policija će, kao i svaki put do sada, već u poslijepodnevnim satima (u 16h) početi preusmjeravati saobraćaj s Bulevara Kulina bana i dijela ulice Aska Borića na druge ulice kako bi se izbjegle gužve oko stadiona Bilino polje, gdje se slijevaju rijeke navijača.

 


KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FACEBOOK GALERIJU Jasmina Hadžića Blicka sa dolaska Zmajeva u hotel Dubrovnik


Sve zeničke osnovne i srednje škole u blizini stadiona danas će imati skraćene časove u obje smjene kako bi se nastava okončala do 16 sati.

 

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona poduzima intenzivne aktivnosti na sprovođenju predviđenih mjera i radnji u organizaciji večerašnje nogometne utakmice na Bilinom polju između naše i selekcije Slovačke.

U okviru saobraćajnog obezbjeđenja doći će do izmjene režima saobraćaja od 16,00 do 23,00 sata, kada će biti obustavljen saobraćaj u ulici Velikog sudije Građeše, zatim od ulice Zmaja od Bosne u pravcu ulice Dr. Abdulaziza-Aska Borića, dok se omogućava saobraćaj iz pravca ulice Dr. Abdulaziza-Aska Borića u pravcu parking-prostora u neposrednoj blizini benzinske pumpe „Biss Tours“, iza zapadne tribine stadiona.

Saobraćaj će u pomenutom periodu biti obustavljen i Bulevarom Kulina Bana, od raskrsnica Školske ulice i Aleje Šehida do raskrsnice ulica Bulevar Kulina Bana i Bulevara Kralja Tvrtka I, a ulicom Dr. Abdulaziza-Aska Borića obustavlja se saobraćaj od raskrsnice s ulicom Adolfa Goldbergera do raskrsnice ulica Dr. Abdulaziza-Aska Borića i Masarykova.

Policajci će biti i na svim značajnijim raskrsnicama u gradu, kako bi usmjeravali učesnike u saobraćaju koji u grad ulaze sa magistralnog puta M-17. UP MUP-a ZDK poziva navijače da se pridržavaju zakonskih odredbi i naredbi koje se izdaju u skladu s planiranim aktivnostima, te podsjeća da je zabranjeno unošenje na stadion oštrih i tvrdih predmeta pogodnih za bacanje, pirotehničkih sredstava (petardi, baklji i sl.), kao i alkoholnih pića i drugih flaširanih napitaka.

Neće biti dozvoljeno unošenje na stadion bilo kakvih transparenata, a oko stadiona neće biti dozvoljeno ni nošenje predmeta sa kojima se može sakriti identitet lica, tzv. “fantomki” i unošenje ovih predmeta u stadion. 

Na ulazima u stadion, vršit će se detaljan pregled, a onima koji, i pored upozorenja, pokušaju unijeti u stadion pomenute predmete, neće biti dozvoljen ulazak. Ulazak neće biti dozvoljen  ni osobama za koje se utvrdi da su u alkoholiziranom stanju ili pod utjecajem narkotika, ili se budu ponašala nasilnički. 

Policija će sve sumnjive podvrgnuti alko-testu. Zbog svega navedenog, pozivaju se navijači da ranije planiraju dolazak.


KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FACEBOOK GALERIJU Jasmina Hadžića Blicka sa dolaska Zmajeva u hotel Dubrovnik

Posljednje od

Povezani članci (by tag)