Printaj ovu stranu
četvrtak, 05 Septembar 2013 13:36

Sutra BIH-Slovačka na Bilinom

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra na ''Bilinom polju'' u Zenici dočekuje selekciju Slovačke u kvalifikacionom susretu za svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

 

Selektor reprezentacije BiH Safet Sušić na današnjoj konferenciji za medije najavio je ofanzivnu igru i pobjedu svog tima za koji kaže da ''ima jedan od najboljih napada na svijetu''.

 

- Mi smo favoriti u tom susretu. Bolji smo tim i to znaju i Slovaci, ali oni sigurno neće doći po jedan bod. Po svim računicama, njima u borbi za drugo mjesto u grupi trebaju dvije pobjede protiv nas i sigurno je da neće doći u Zenicu po remi - izjavio je Sušić.

 

Naglasio je da su svi igrači BiH zdravi, te da će sutra na travnjak izaći najjači sastavu za koji očekuje da će imati posjed lopte do 80 posto. Sušić vjeruje da će i Slovačka igrati napadački nogomet, zbog čega očekuje susret sa dosta postignutih pogodaka.

 

Reprezentacija BiH će nastupiti bez zadnjeg veznog igrača, a Sušić u tome ne vidi problem dok god je lopta u posjedu BiH. Međutim, kako je kazao, moglo bi biti problema kada lopta bude u posjedu protivničkog tima, ali Sušić vjeruje da njegovi igrači mogu rješiti svaki defanzivni zadatak koji im se postavi.

 

Napadač reprezentacije BiH i njemačkog Stuttgarta Vedad Ibišević smatra da je BiH bolji tim od Slovačke, ali da je najbitnije da on i njegovi saigrači pristupe susretu na pravi način.

 

- Sutra ćemo tražiti rupe u odbrani Slovaka. Znamo da će oni nas pokušati zaustaviti na sve moguće načine, ali vjerujem da smo kvalitetniji i da će presuditi način na koji igramo na domaćem terenu u Zenici - kazao je Ibišević.

 

Utakmica BiH - Slovačka igrat će se u petak, 6. septembra na stadionu ''Bilino polje'' u Zenici u 20.15 sati.

 

Nakon šest odigranih utakmica BiH je vodeća u grupi G s tri boda prednosti nad drugoplasiranom Grčkom i sedam bodova više od Slovačke na trećem mjestu.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)