19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 04 Septembar 2013 20:10

KUP ZDK: Čelik-Bosna 2:0

Danas je u Zenici na "A" terenu stadiona Kamberovića polje, odigrana finalna utakmica Juniorskog KUP-a ZE-DO kantona. Sastali se se juniori zeničkog Čelika i visočke Bosne. Zasluženo je pobjedila ekipa juniora Čelika rezultatom 2:0 (1:0). Strijelci za Čelik su bili Emrad Šabanović u 10' i Mustafa Kadušić u 90. minuti. 

 

U 13. minuti nogometaš Čelika Asmir Softić nije iskoristilo jedanaesterac (odbrana gostujućeg golmana). Utakmicu su sudili: Begić Admir sa pomočnicima Smajlović Nerminom i Begović Arminom (svi iz Zenice). Delegat je bio Omanović Mustafa.

 

Juniori Čelika, pod vođstvom trenera Senada Brkića i njegovog asistenta Benjamina Terzića, sasvim zasluženo su izvojevali pobjedu u finalu Juniorskog KUP-a ZE-DO kantona, nad Federalnim drugoligašem, grupe Centar, visočkom Bosnom. Pehar pobjednicima je uručio gospodin Mirsad Ibraković, član Izvršnog odbora NS ZDK.

 

Kao što smo već objavili, juniori Čelika su u polufinalu pobjedili ekipu Natrona u Maglaju rezultatom 12:1, dok su juniori Bosne imali više sreće kod žrijebanja u polufinalu, pa su direktno ušli u finale.

 

 

E. Imamović za Zenicablog

+ foto sa utakmice Čelik-Bosna

 
040920133684