28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 29 Avgust 2013 00:25

Foto: Pripreme KŽK Čelik

Na Vlašiću su završene bazne pripreme košarkašica KŽK Čelik. Po povratku sa Vlašića, košarkašice Čelika, predvođene šefom stručnog štaba, prof. Almirom Hamzićem, kondicionim trenerom Arnelom Kalušićem, fizioterapeutom  i sekretaricom kluba Begzada Avdić, bile gošće u trgovačkom centru "FIS"- Vitez.


Naime u apartmanima ovog preduzeća, zeničke košarkašice su boravile tokom priprema na Vlašiću, a bila je ovo i prilika da se upravi preduzeća, na čelu sa direktorom Perom Gudeljom, direktoricom marketinga Dijanom Brkan, te PR-menadžericom  preduzeća "FIS" Vitez Željkom Bajramović, uprava i košarkašice KŽK Čelik, zahvale za podršku.

U znak zahvalnosti za podršku, kapiten KŽK Čelik, Aida Kalušić, uručila je direktorici marketinga Dijani Brkan, veliku fotografiju sa timom KŽK Čelik. Ovoj maloj svečanosti je prisustvovao i bivši košarkaš Feđa Jovanović ispred marketing službe KŽK Čelik, te nekoliko predstavnika medija.


POGLEDAJTE FOTO GALERIJU

 

U januaru je potpisan ugovor o jednogodišnjoj saradnji između preduzeća "FIS" Vitez i KŽK Čelik. Poznato je da je "FIS najveći domaći trgovački lanac, a KŽK Čelik teži da bude broj 1 u ženskoj BiH košarci i drago nam je što sarađujemo"- kazala nam je Željka Bajramović, PR-menadžerica preduzeća "FIS" Vitez.


Trener KŽK Čelik, Almir Hamzić nam je rekao kako je zadovoljan urađenim u prvom dijelu pripremnog perioda, tj. ovim baznim pripremama, kao i da su stručni štab i košarkašice na Vlašiću imali idealne uslove za rad. "Ekipa je dobro fizički pripremljena i sada nam predstoji rad na njenom uigravanju"- kaže Hamzić.

 

Na pripremama u EKO-FIS Vlašić su bile slijedeće košarkašice: Aida Kalušić, Aldijana Iriškić, Zvjezdana Gagić, Marina Džinić, Sedina Pašić, Mia Hajder, Maida Rahmanović, Irma Rahmanović, te prinove iz Tešnja Amila Hundur (1996.god.) i Almina Ćehajić (1997.) i iz Konjica Berina Hebib.

Zbog reprezentativnih obaveza (U-18) na EP u Mađarskoj, odsutne su bile Nedžla Kovačević i Anida Ćorović. Status Alme Kovačević i Matee Tavić će se znati ovih dana, kada će se trebati odlučiti da li će potpisati ugovor. Narednih dana će se saznati da li će KŽK Čelik biti pojačan  za jednu ili dvije vrhunske igračice.

 

U narednoj sezoni 2013/2014, ekipa KŽK Čelik će nastupati u Međunarodnoj ženskoj regionalnoj košarkaškoj ligi (MŽRKL)-B grupa, domaćem prvenstvu i KUP-u, kako bi se stvorili uslovi za afirmaciju i razvoj mlađih igračica.

Grupu B MŽRKL će činiti slijedeće ekipe: KŽK Čelik Zenica, Radivoj Korać, Crvena zvezda (Srbija), Athlete Celje (Slovenija), Sloboda (BiH) i Budućnost (Crna Gora).

 

Košarkašicama KŽK Čelik želimo uspješne pripreme i dobre rezultate u narednoj sezoni, a novim igračicama dobar prijem u KŽK Čelik i uspjeh u karijeri.

 

E. Imamović za Zenicablog


POGLEDAJTE FOTO GALERIJU