25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 21 Avgust 2013 11:06

KŽK Čelik započeo pripreme

Sinoć je u gradskoj Areni Zenica održana prozivka i prvi trening košarkašica KŽK Čelik pred novu košarkašku sezonu 2013/2014.
Novom šefu stručnog štaba KŽK Čelik, prof. Almiru Hamziću, odazvale su se: Aida Kalušić, Aldijana Iriškić, Sedina Halimić, Marina Džinić, Sedina Pašić, Mia Hajder, Maida Rahmanović, Irma Rahmanović, te prinove iz Tešnja Amila Hundur (1996.god.) i Almina Čehajić (1997.) i iz Konjica Berina Hebib (1996.).


Opravdano kasni na početak priprema Zvjezdana Gagić, dok su, zbog reprezentativnih obaveza (U-18) na EP u Mađarskoj, odsutne Nedžla Kovačević i Anida Ćorović. Status Alme Kovačević će se znati do 01. septembra, kada će se trebati odlučiti da li će potpisati ugovor. Matea Tavić nije potpisala ugovor. Amra Mehmedić još sanira povredu koljena i očekuje se njeno priključenje ekipi u toku sezone.
Uglavnom, na treningu su bile igračice koje su potpisale ugovore.

200820133107

200820133111
 
Na početku treninga košarkašicama se obratio ŠSŠ, Almir Hamzić i ukratko ih upoznao za zadacima u narednom periodu, te o novim takmičarskim obavezama.
U narednoj sezoni 2013/2014, ekipa KŽK Čelik će nastupati u Međunarodnoj ženskoj regionalnoj košarkaškoj ligi (MŽRKL)-B grupa i u domaćem prvenstvu, kako bi se stvorili uslovi za afirmaciju i razvoj mlađih igračica.
Grupu B MŽRKL će činiti slijedeće ekipe: KŽK Čelik Zenica, Radivoj Korać, Crvena zvezda (Srbija), Athlete Celje (Slovenija), Sloboda (BiH) i Budućnost (Crna Gora).

U stručnom štabu, pored novog šefa stručnog štaba Almira Hamzića su: Armin Smajlović, kao pomoćni trener i Arnel Kalušić, kondicioni trener.

Želimo dobre pripreme i uspješnu narednu sezonu košarkašicama KŽK Čelik, a novim igračicama dobar prijem u KŽK Čelik i uspjeh u karijeri.

E. Imamović za Zenicablog