20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 16 Avgust 2013 16:17

U subotu NK Čelik – FK Velež (19 h)

Press u NK Čelik - Zenica, 16. avgust 2013.god. - U prostorijama press salona stadiona "Bilino polje", danas je održana konferencija za medije. Povod za press je subotnja prvenstvena utakmica 4. kola nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi FK Velež iz Mostara.  Utakmica će se igrati na stadionu "Bilino polje" Zenica, u subotu 17.avgusta, u 19 sati.

 

Prisutnim novinarima obratili su se: Vlado Jagodić, šef stručnog štaba Čelika i Jasmin Mešanović, napadač Čelika.

Na početku pressa ŠSŠ Vlado Jagodić se osvrnuo na protekla tri kola.
Prenosimo dijelove iz izjave Jagodića, koje je objavio sportzdk: "Realno bodovno nismo uspjeli da postignemo ono što smo željeli. Protivnici koje smo imali na domaćem terenu Borac i Olimpic, iskoristili su naše određene trenutne probleme i odnijeli su po bod. Rekao bih da smo mi protiv Mladosti u Bijeljini izgubili dva boda. Sve nas to dovodi u situaciju, da protiv Veleža imamo imperativ ali kada se ima imperativ, to postaje problematično. Međutim mi se s tim moramo znati nositi. Brine me problem sa povredama ali i s tim se moramo znati nositi. Ja sam ipak veliki optimista“, izjavio je na press konferenciji Vlado Jagodić.

On je dodao kako igrači Čelika nisu nisu zaboravili igrati. "U to sam siguran! Poslije Bijeljine radio sam sa ekipom na psihološkom planu. Momci trebaju da shvate da nisu zaboravili igrati nogomet. Od Veleža očekujem da će pokušati da nas iznenadi na sličan način kao i Borac. Imaju individualnu kvalitetu. Angažovanje Darka Maletića pokazuje ozbiljnost njihovih ambicija ali mi imamo obavezu više. O svakom drugom rezultatu, osim naše pobjede, mi ne smijemo razmišljati. Cilj nam je vratiti se u ritam pobjeda. Utakmicom protiv Veleža želimo napraviti prekretnicu i vratiti se prema ambicijama koje imamo. Čeka nas utakmica puna zamki u taktičkom smislu. Iz meča sa Olimpicom smo izvukli neke pouke. Ne potcjenjujem Velež, ali mi smo bolja ekipa i realno je da osvojimo 3 boda. Nije realno da umiremo u lijepoj igri. Imaju Mostarci svoje slabosti i probleme. Mi smo ih definisali i očekujemo da će nas naša publika bodriti i da ćemo pobijediti",  kaže Jagodić.

 

Priznao je trener Čelika, kako je nakon utakmice u Bijeljini, bilo određenih pritisaka na njega: "Mi imamo cilj u naredne dvije godine. On je poznat i ja vjerujem da ćemo ga ostvariti. Na žalost, bude se oni koji jedva čekaju ovakvu situaciju. SMS razne poruke koje mi šalju, neće me poljuljati. Poruka onima koji šalju SMS-ove je, da će Čelik biti bolji i da će izaći još jači iz ove male krize", rekao je Vlado Jagodić.

Što se tiče igračkog kadra Jagodić ističe: "Kenan Horić je tek u četvrtak prvi put trenirao sa ekipom i neizvjestan je njegov nastup. Sigurno zbog težih povreda neće biti Harisa Ribića i Marka Nestorovića, a upitan je i Stipe Barać koji ima problema sa leđima"-zaključuje na kraju Jagodić.

Čelikov mladi napadač, Jasmin Mešanović, na današnjem pressu je, otprilike, kazao:
-Pobjeda protiv Veleža nam se nameče kao imperativ. Samo sa maksimalnim učinkom svih igrača možemo doći do pozitivnog rezultata. Moji saigrači i ja sigurno ćemo dati sve od sebe da upišemo prvu pobjedu u ovom prvenstvu. Nemamo prava na kiks, jer Čelik može i hoće još bolje rezultate u ovom prvenstvu. Pozivam navijače da nas podrže i da budu naš 12. igrač u ovoj utakmici-zaključuje Mešanović.

Pozivamo sve ljubitelje nogometa da dođu u subotu u 19 sati na stadion "Bilino polje" i da podrže nogometaše NK "Čelik" u ovoj važnoj utakmici 4. kola nove sezone, 2013/2014.

E. Imamović za Zenicablog