28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 11 Avgust 2013 19:09

Novi grafiti osvanuli na Bilinom

Već je postalo i uobičajeno da se nezadovoljstvo stanjem na Bilinom polju iskazuje porukama na zidu na službenom ulazu za tribinu „Istok“, pa su, nakon slabog starta i samo osvojena dva boda iz dva domaća meča, i jutros osvanula dva grafita. 

 

 Nepoznati pisac je prvim grafitom, na kojem je pisalo: „Igrajte p....“, očito želio uputiti jasnu poruku igračima, dok je drugi: „Vrati pare Alija“, bez dileme, namijenjen v.d. direktoru Aliji Porči. Može se samo nagađati o kojim se parama radi, ali posljednji novac koji je nestao, bila zarada od prodaje ulaznica s utakmice 1. kola protiv Borca (1:1), koji je istu noć u upadu na stadion još neotkrivenih počinilaca, nestao iz klupskih prostorija.

 

Zanimljivo je da ni Čelik, ali ni policija, tada nisu željeli otkriti tačan iznos novca koji je tom prilikom otuđen, mada su nam naši izvori otkrili da su provalnici bili dobro upućeni u način čuvanja novca.      

 

Posljednji grafiti na istom mjesti zabilježeni su u maju prošle godine, kada su poruke na zidu bile upućene bivšem treneru Vlatku Glavašu.

 

V.B./ AVAZ

 

grafitnkc02