28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 04 Avgust 2013 20:14

Novosti iz RK Čelik

Kako smo uz pomoć kolega uspjeli doći do saopćenja za javnost kojeg je danas medijima selektivno uputio Pane Škrbić, predsjednik Rukometnog kluba Čelik, danas je zasjedao Upravni odbor ovog kluba koji je tom prilikom usvojio Informaciju o protekloj i plan ekipe za narednu takmičarsku sezonu.

 

„Još jednom je konstativano da su rukometaši Čelika, napornim i upornim radom svih struktura kluba, posebno prvog tima rukometaša, u prošloj takmičarskoj sezoni, osvajanjem 1. mjesta u Premijer ligi Bosne i Hercegovine zabilježili najbolje sportske rezulzate u 63 godine postojanja ovog kluba i najboji rezultat u ovoj godini od svih kolektivih sportova u ovom gradu“, piše u saopćenju. Što se naredne takmičarske sezone tiče, kako se navodi u zaključku UO RK Čelik, konstaovano je da je odlaskom tri igrača (Elvis Brkić u Konjuh iz Živinica, Haso Ćosić i Nermin Bašić u RK Vogošća) i angažovanjem tri nova igrača – Mirza Hurem i Enes Sirčo (Bosna Prevenet Visoko) i Goran Antović (RK Kakanj) Čelik zadržao kvalitet, kojim će, kako u ovom klubu vjeruju, po kvalitetu ekipe ostati na istom – prošlogodišnjem novu. „To znači da su ambicije Čelika da ponovo juriša na prvo mjesto. Pored tri nova igrača, na prozivci 12. augusta će se pojaviti 10 igrača iz prethodnog prvenstva: Aldin Begagić, Milan Duvnjak, Davor Kadić, Milan Ivančev, Mirza Dervenčić, Eduard Martić, Edvin Begović, Dragan Starčević, Edin Gušić i Jasmin Beganović.

 

Pripremama će se priključiti i gomlan Čelika, inače Zeničanin Alen Isaković (ima 23 godine), koji je pauzirao godinu dana, te novajlija bek Junuz Čajdin, koji ima 18 godina i veliki je talenat, a došao je iz Gornjeg Vakufa da studira u Zenicu i pristupio je Čeliku. Tako, sa novajlijama u timu, Čelik ima ukupno 15 prvotimaca“, navodi se u saopćenju iz RK Čelik. Pripremama će se priključiti i pet juniora RK Čelik koji će imati status prvotimaca: Muhamed Ajanović, Harun Alihodžić, Almir Rekanović, Ajdin Tufekčić i Dževad Dervenčić, sa kojima će biti potpisani stipendijski ugovori, tako da će svakog dana na pripremama Čelika biti po 20 igrača. Pripreme će se prema odluci Uprave kluba, a na prijeldog stručnog štaba odvijati na Kamberovića polju i u Gradskoj areni, a prozivka je zakazana za 12. august. Tim će, kao i u protekloj sezoni, voditi tandem Zdenko Antović i Seldin Rizvanović. Prvenstvo u Premijer ligi BiH počinje 6. septembra, objavio je portal sportzdk.ba

 

Moramo se pridružiti kolegama sa portala SportZDK  i nažalost konstatovati da je Uprava RK Čelik, bez ijednog prigovora ili reagovanja, konstatacije na dosadašnju saradnju, u novu sezonu ušle veoma selektivno šaljući informacije samo sebi rodbinski ili stranaački bliskim medijima. Luksuz koji ne smiju dopustiti ni mnogo veći, organizovaniji ili u upravi sređeniji klubovi dopušta upravo sebi Uprava, čija smo dosadašnja saopćenja teškom mukom dovodili do nivoa elementarne pismenosti, uvjereni da smo ih prenosili kako pravilo struke nalaže u nedirnutom obliku odavno bi postala (a i naš klub s njima) predmet internet ismijavanja. U nadi da će Uprava RK Čelik u novoj sezoni nastaviti sa slanjem saopćenja i poziva svim medijima, mi obećavamo da ćemo zbog naših posjetilaca i dalje pratiti ovaj klub, bez obzira na selekciju koju na nepoznat i neprimjeren način vrši dio njegove uprave.