25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 21 Juli 2013 14:18

Na redu osmina finala SP-a

Sinoć su u četiri bh grada (Banja Luka, Ljubuški, Sarajevo i Zenica), petim kolom, završene utakmice grupne faze takmičenja na 19. Svjetskom juniorskom prvenstvu, koje se održava u BiH od 14. – 28. jula 2013.god. Prvi put u istoriji BiH jedna rukometna selekcija izborila je nastup u eliminacionoj fazi jednog velikog takmičenja. To je pošlo za rukom juniorskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine koja je još nakon četvrtog kola osigurala plasman među 16 najboljih ekipa na ovo Svjetskom prvenstvu, da bi sinoć, u sarajevskoj Olimpijskoj dvorani "Huan Antonio Samaran" na Zetri, savladala Argentinu sa 30:25, te tako izborila drugu poziciju u grupi C.

Poznati su svi učesnici osmine finala, a to su: 

Danska, Srbija, Tunis i Francuska (A grupa)

Njemačka, Hrvatska, Holandija i Švajcarska (B)

Slovenija, BiH, Mađarska i Argentina (C)

Švedska, Španija, Egipat i Brazil (D)

 

Svih pet pobjeda u grupi ostvarile su reprezentacije Njemačke, Slovenije i Švedske.  Bez pobjede u grupi su: Angola, Alžir, Kongo i Čile. Najefikasnije reprezentacije: Švedska (172 gola), Slovenija (168) i Španija (158).

 

Sve utakmice osmine finala igraju se u ponedjeljak 22.jula 2013.god. u Sarajevu (Zetra i Skenderija) u terminima 13,30, 16, 18,30 i 21 sat. U svakom ovom terminu igraju se po dvije utakmice. Reprezentacija Bosne i Hercegovine u osmini finala igra protiv Egipta, ponedjeljak u 21 sat u Zetri, (Izvor: rsbih). Iako se prema prvobitnom rasporedu, utakmica osmine finala između BiH i Egipta trebala igrati u ponedjeljak od 16 sati u dvorani "Mirza Delibašić"na Skenderiji, naknadnom intervencijom pomjerena je za Zetru.

 

Evo rasporeda svih utakmica osmine finala juniorskog SP (22.juli 2013.):

Egipat – Bosna i Hercegovina

Holandija – Srbija

Tunis - Hrvatska

Njemačka - Francuska

Danska - Švajcarska 

Slovenija - Brazil 

Mađarska - Španija

Švedska - Argentina. 

 

Ekrem Imamović za Zenicablog