Printaj ovu stranu
četvrtak, 18 Juli 2013 06:35

Pezer u Italiji, Mileusnić u Vojvodini

Atletske nade Bosne i Hercegovine -  Mesud Pezer i Dejan Mileusnić nastavljaju takmičenja na terenima širom Evrope. Nakon što  se prije nekoliko dana vratio sa zlatnom medaljom  sa Balkanskog juniorskog prvenstva u turskom Denizliju, pezer je već otputovao  za italijanski  Rieti u Italiji, u kojem će se od 18. do 21. jula održati Evropsko juniorsko prvenstvo. Pod stručnim rukovodstvom trenera Mehmeda Skendera, Pezer će nastupiti u bacanju kugle i diska. 

 

Član AK Zenica ukoliko ponovi  svoj najbolji rezultat u bacanju kugle ostvaren u Denizliju (20.40m),  koji ga je izbacio u sam vrh svjetske i evropske liste najboljih juniora u ovoj disciplini, Pezer ima realnu šansu za osvajanje jedne od medalja. Nastupa  već prvog dana, u četvrtak 18. jula u kvalifikacijama,  u bacanju kugle u 10.00.

 

Dejan Mileusnić u petak putuje za Novi Sad na Otvoreno prvenstvo Vojvodine gdje će pokušati izboriti normu za SP u Moskvi koje se održava u Avgustu tekuće god. Naime zenički bacač koplja se već duže vrijeme bori sa povredom ali uprkos istoj u trenažnom procesu ima tu daljinu koja bi ga odvela na gore navedeno takmičenje. Važno je da rezultat od 81,00m napravi na zvaničnom takmičenju.


Pored Novog Sada ostaje još Balkansko prvenstvo u Bugarskoj koje bi bilo eventualno bilo  posljednja šansa našem kopljašu da ostvari vizu za put u Moskvu. U razgovoru sa Dejanom, on ističe da se svakako nada dobrom nastupu u Novom Sadu te kako je rekao ispunjenju norme i odlasku u Rusiju. Jedina prepreka koja ga najviše sputava je ta povreda i bolovi u predjelu donjeg dijela leđa i prepona ali kako je rako " stisnu"t ću zube" s vjerom u ispunjenje norme.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)