19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 14 Juli 2013 12:37

Tri utakmice uživo iz Arene

Obavještavamo sve one koji nisu u mogucnosti prisustvovati utakmicama da će iste moći pratiti i putem "live stream" prenosa.

 

"Live stream" će biti dostupan na www.bhrt.ba/226.html odabrati grad Zenica/Ljubuški/Banja Luka/Sarajevo. Raspored utakmica i detalji prvenstva raspoloživi su klikom OVDJE.- 

 

Danas u Areni tri utakmice.

Danas u BiH počinje 19. Svjetsko juniorsko rukometno prvenstvo (M). Kao što smo ranije objavili, danas u Bosni i Hercegovini počinje 19. Svjetsko rukometno prvenstvo za juniore. Utakmice se igraju u četiri grada: Sarajevo, Zenica, Ljubuški i Banja Luka. Zenička gradska Arena i grad Zenica je domaćin reprezentacijama, koje se nalaze u grupi D, a to su: Španija, Švedska, Egipat, Kuvajt, Brazil i Čile. 


U Areni Zenica danas su na rasporedu utakmice 1.kola.

1. kolo, nedjelja, 14.07.2013.:

Španija – Egipat (16:00 sati)

Švedska – Kuvajt (18:30 sati)

Brazil – Čile (21:00 sat)


Prema prognozama rukometnih stručnjaka, zenička grupa D se smatra najjačom u kojoj su rukometaši Španije čak četiri puta su bili svjetski vicešampioni i u BiH, kako su najavili, dolaze po naslov prvaka. U toj selekciji je veliki broj prvotimaca iz najjačih svjetskih klubova i sigurno je da će ljubitelji rukometa iz centralne Bosne moći da uživaju u igrama Španaca ali i uvijek jakih, dvostrukih svjetskih prvaka Šveđana i jednom prvaka svijeta, Egipta Nakon takmičenja po grupama u 4 navedena grada, četiri najbolje ekipe iz svake grupe idu u osminu finala, dok će po dvije najslabije razigravati za plasman od 16. do 24. mjesta. Sve utakmice od osmine finala do finala igrat će se u glavnom gradu BiH, Sarajevu. Naslov svjetskog prvaka brani reprezentacija Njemačke.  Volonteri su spremni za ovu rukometnu smotru i vjerujemo kako nam predstoji sedam sjajnih rukometnih dana.


Pozivamo sve ljubitelje sporta, a naročito rukometa, da svojom posjetom uveličaju ovaj sportski događaj u našem gradu i BiH, najveći sportski događaj u BiH nakon zimskih Olimpijskih igara 1984. godine u Sarajevu. ULAZ ZA SVE UTAKMICE U GRUPNOJ FAZI TAKMIČENJA, PREMA ODLUCI  IHF-A, JE BESPLATAN.


E. Imamović za Zenicablog