28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 09 Juli 2013 07:21

Uprava želi jači RK Čelik

Održana sjednica Upravnog odbora RK ,,Čelik'' - Istaknute želje za pojačanjima - Cilj je: zadržati sve igrače i dovesti još 4-5 novih, kako bi i sljedeće godine bili u vrhu BiH rukometa i prvi put išli u Evropu – kaže Pane Škrbić, predsjednik RK ,,Čelik'' - Sjednica Upravnog odbora Rukometnog kluba ,,Čelik'', dok se rukometaši tog kluba nalaze na zasluženom odmoru, posvećena je trenutnom  stanju i daljim ciljevima Kluba u  narednoj sezoni. 


- Sve zavisi od stava Grada i gradske politike. Naša želja i cilj je da nastavimo tamo gdje smo stali u prethodnoj sezoni, a to znači ići ponovo na titulu prvaka Premijer ige BiH, ali ovoga puta  to poširiti i na sigurno učešće ekipe u Evropi – izjavio je nakon odražne sjednice Upravnog odbora predsjednik Kluba Pane Škrbić.

- Ove godine nam je Evropa (bolje rečeno SEHA liga)  izmakla ,,za dlaku''. Imao sam nekoliko sastanaka sa predsjednikom te Lige Mihajlom Mihajlovskim iz Skoplja i imam njegova čvrsta uvjeravnja  - da se još pojačamo i stvorimo još bolji tim u odnosu na prethodnu sezonu  – da nam dogodine garantuje Evropu odnosno Regionalnu  SEHA ligu  – dodaje Škrbić.

 

SVI IGRAČI OSTAJU U ,,ČELIKU''!

 

- Ja sam obavio prve razgovore sa svim igračima koji su ,,iznijeli'' prethodnu sezonu. Ovo nije čula-kazala, već informacija iz prve ruke: od ,,raspada'' Čelika – nema ništa! Od kapitena Aldina Begagića, do Davora Kadića, Milana Ivančeva, Eduarda Martića, Elvisa Brkća, Milana Duvnjaka, Dragana Starčevića, zatim, Hase Ćosića i  Nerke  Bašića - svi, bukvalno svi su u razgovoru istakli da žele ostati u ,,Čeliku'' i u narednoj sezoni, s tim da se izmire dugovanja iz prethodne sezone prema onima prema kojima dugovanja postoje. Jedino Mirza Dervenčić je rekao da ima neke ponude iz inostranstva, a mladi Amar Kobilica da (zbog studija) želi karijeru nastaviti u drugom gradu.

 

A šta je sa prinovama?

- Što se angažovanja novih igrača tiče mi smo za sada napravili ,,spisak želja'' – koga bi voljeli vidjeti u redovima ,,Čelika'' u narednoj sezoni. To su, još dva vrsna golmana, tri beka i jedan pivotmen, a za tih šest mjesta u timu kon-kuriše čak 15 igrača. Ko će od njih doći u ,,Čelik'', zavisi od konkretnih dogovra sa svim kandidatima. U svakom slučaju – postoji veliki interes igrača da pojačaju redove ,,Čelika'' – ističe Pane Škrbić.


Takođe, sa nekoliko ,,Čelikovih''  juniora  – kaže Škrbić - zasigurno će biti potpisani stipendijski ugovori, prije svega sa tri mlada sedamestogodišnjaka koji su nedavno u Barceloni na najvećem turniru u svijetu bili u sastavu reprezentacije svijeta!  To su  golman Ajdin Tufekčić, srednji bek Muhamed Ajanovć i pivotmen  Almir Rekanović.  

- Vrata su otvorena i za tri mlada igrača Škole ,,Čelik junior''  Vlade Zeljke, ali je to stvar dogovora sa njima i Upravom te škole – kaže Škrbić. 

 

CILJEVI

- Ja sam imao više sastanaka sa predsjednikom SEHA lige Mihajlom Mihajlovskim – i u Skoplju i u Sarajevu. Postoji njegova velika zaintresovanost i garancije da ,,Čelik'' naredne sezone bude u Regionalnoj SEHA ligi. 

- Znamo sve o ,,Čeliku'' – da je to uzoran kolektiv, da ima odlične Uslove i izvrsnu dvoranu. Malo pojačate ekipu i dogodine ste siguro u SEHA ligi - kazao mi je Mihajlovski. 


Inače, pošto ove godine umjesto tri ekipe iz BiH u prethodnom prvenstvu našu državu predstavlja samo jedna ekipa (Borac, Banja Luka), ovoga puta neće se igrati ,,Liga 6'', već će Premijer  liga (proširena sa dva bivša člana SEHA lige – Izviđač i Sloga) dati zvanične kandidate za SEHA ligu i ostala evropska takmičenja. 

 

UPRAVA

Uprava RK ,,Čelika'',  istakavši da je za tri godine na sportskom polju postigla više nego ukupno svi u  prethodnih 60 godina – razmatrala je i pitanje kadrovskog jačanja Uprave Kluba: 

- Mislimo da je ova Uprava dositgla svoj maksimum. Biti prvak Premijer lige države je ravno podvigu. Pozivamo zato  sve koji žele da dodju u Klub i da doprinesu njegovom daljem razvoju i jačanju  - da  dođu u Klub! Sva mjesta u Klubu su otvorena za nove ljude koji žele,  mogu i vole da nastave putevima uspona Kluba! Oni koji kritikuju rad (nemamo ništa protiv  konstruktivne kritike) – neka dodju i late se posla. Omogućićemo im da vode ovaj klub ali samo na putu daljeg razvoja i  slave – naglašava Pane Škrbić. 

Kako sada stvari stoje – pripreme tima za novo prvenstvo bi trebale započeti 5. avgusta, a dotle treba usvojiti detaljan plan priprema.