20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 07 Juli 2013 23:34

RK Čelik čeka teška sezona

Ekipu zeničkog Čelika prema svim izgledima čekat će teška sezona u rukometnoj Premijer ligi BiH, teška finansijska situacija u zeničkom premijerligašu uslovit će nekoliko odlazaka... Ono što još uvijek nije potvrđeno jeste da je Čelik napustio lijevokrilni igrač Haso Ćosić koji je blizu odlaska u Vogošću, pred odlaskom je i Nermin Bašić koji vaga između Vogošće i sarajevske Bosne. Davor Kadić bi iz Zenice mogao u banjalučki Borac, ili u živinički Konjuh. 


 

Desni bek Brkić je najbliži Vogošći, koja će se posvetiti dovođenju igrača Čelika, ukoliko se ne dogovori sa dojučerašnjim članom visočke Bosne Aidom Selimovićem, koji je nosio dres Vogošćana pretprošle sezone. Nezvanično i trener Antović je blizu napuštanja klupe Zeničana, a razlog su neisplaćene obaveze od strane Čelika, ista situacija će se najvjerovatnije desiti i sa Mirzom Dervenčićem. 

 

Svi nabrojani igrači kao i trener Antović, imaju isti problem, kao i klub RK Čelik. a to je nekoliko puta upozoravao i predsjednik Pane Škrbić, finansije uslovljavaju poslovanje i egzistenciju kluba, pa ukoliko se ostvare ove negativne najave po Čelik, umjesto želje za regionalnom ligom, Zeničani bi mogli voditi žestoku borbu za opstanak.

 

Jasmin Tajić, SC Sport