28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 30 Juni 2013 13:59

Ispit za karate zvanja

U prostorijama Karate kluba "Nico" Zenica održan je zajednički ispit za nova učenička zvanja pripremljenih kandidata iz Karate kluba "Kumite" i Karate kluba "Nico" iz Zenice.

 

Ispit je održan pred tročlanom komisijom u sastavu Elvir Huseinspahić III DAN, Fahrudin Muratović III DAN i Irma Fetić I DAN.

 

Kandidati iz oba kluba su pokazali veoma dobro znanje iz programa za dodjelu učeničkih zvanja, a isti su tokom ispita prezentovali karate tehniku, kate prema programu, kumite - borbe i bunkai - aplikaciju kate. Komisija nije krila oduševljenje prilikom dodjele diploma uspješnim kandidatima, a posebne pohvale su dobili najmlađi kandidati koji su polagali ispit za svoje prvo zvanje, žuti pojas. Ispitna komisija je naglasila da su većina kandidata koji su pristupili ispitu svojim rezultatima na proteklim takmičenjima i osvojenim medaljama, dobrim dijelom sebi olakšali polaganje ispita, jer su upravo medalje jedan od preduslova za izlazak na ispit za starija učenička zvanja. 

 

Ovim ispitom je uspješno završena i takmičarska polusezona nakon koje slijedi upis novih članova u ljetnu karate školu za sve uzraste.