26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 13 Juni 2013 22:22

Okupljanje košarkašica Čelika

Večeras je u gradskoj Areni u Zenici održan otvoreni trening KŽK Čelik. Trening je vodio novi šef stručnog štaba, prof. Hamzić Almir, koji će u narednom periodu odabrati stručni štab.

 

KLIKNI OVDJE da vidiš FOTO GALERIJU

 

"S obzirom da se projekat daljeg razvoja kluba bazira na uključivanju većeg broja mladih igračica, KŽK Čelik je od 10. do 14. juna organizovao okupljanje mladih igračica starosne dobi od 15 do 18 god, te nekoliko mlađih koje se ističu u ovom uzrastu i koje čine perspektivu ženske bh košarke. Nekoliko njih će sigurno narednu sezonu biti dio tima a sa svim ostalim će se napraviti dogovor o saradnji za naredni period i biće praćene od strane stručnog tima KŽK ČELIK".

 

Na večerašnjem treningu bilo je dvadesetak igračica. Pored Aide Kalušić, Aldijane Iriškić, Sedine Halimić, Marine Džinić, Sedine Pašić, sestara Alme i Nedžle Kovačević, Matee Tavić, Anide Ćorović, Mie Hajder, treniralo je još desetak igračica koje su dovedene iz Tešnja, Doboja, Busovače i još nekoliko gradova. U sali je bila i Amra Mehmedić, koja je nedavno operisala koljeno i trenutno je u procesu oporavka i rehabilitacije i njen oporavak se očekuje u toku sezone, kada bi trebala biti priključena ekipi.

 

Prema izjavi trenera Hamzića, od ovih mlađih igračica pravit će se selekcija i one koje budu selektirane od strane stručnog štaba, bit će uključene u juniorski tim Čelika  iz kojeg će se popunjavati prvi tim.  U narednoj sezoni 2013/2014, ekipa KŽK Čelik će nastupati u Međunarodnoj ženskoj regionalnoj košarkaškoj ligi (MŽRKL) i u domaćem prvenstvu, kako bi se stvorili uslovi za afirmaciju i razvoj mlađih igračica. "Cilj kluba je da naredna sezona bude sa što više domaćih igračica. Ciljano će biti dovođene i neke igračice na pozicije koje su neophodne u skladu sa željama stručnog štaba i mogučnostima kluba".

 

Kao što su objavili u današnjem saopštenju za javnost: "nova strategija kluba je usmjerena u pravcu dugogodišnje izgradnje kako igračkog tako i stručnog kadra. Izrađen je plan rada za naredne 4 godine a u pripremi je i reorganizacija UO" Želimo puno sreće u uspjeha u radu novom šefu stručnog štaba, prof. Hamzić Almiru, stručnom štabu, UO, a igračicama dobar prijem u novom klubu i uspjeh u karijeri.

 

E. Imamović za Zenicablog

+ foto galerija

KLIKNI OVDJE da vidiš FOTO GALERIJU