Printaj ovu stranu
četvrtak, 13 Juni 2013 19:06

Foto: BIH-Austrija 28:28

Podmlađeni rukometni tim  BiH bio je ravnopravan protivnik u dvorani Mladost u Visokom, protiv favoriziranih Austrijanaca. Osvojili smo prvi bod, sa gotovo potpuno promijenjenim timom. Pogledajte izbor fotosa Jasmina Hadžića sa lica mjesta. 


Muška  rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Visokom igrala  nerješeno 28:28 (15:13) sa selekcijom  Austrije, u 5. kolu  kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2014. u Danskoj. Podmlađena reprezentacija BiH, nakon četiri poraza, u pretposljednjem kolu  izborila je prvi bod u kvalifikacijama. Nakon početnog vodstva Austrijanaca izabranici selektora Dragana Markovića preuzeli su inicijativu i tokom cijelog prvog dijela  držali  prednost. Najveće vodstvo naši rukometaši ostvarili su u 28. minuti (15:11), ali su Austrijanci sa dva vezana pogotka  smanjili prednost i na odmor otišli sa zaostatkom dva gola.  

 

Gosti su bolje otvorili drugo poluvrijeme i serijom 3:0 ponovo prešli u vodstvo. Nakon što  se punih 20 minuta igralo "gol za gol", Austrijanci su u 57.  minuti poveli sa 25:27. Golovima Torimanovića i Panića (dva)  uspjeli smo se vratiti i povesti, ali je prvu pobjedu našeg tima u kvalifikacijama pet sekundi prije kraja  spriječio Szilagyi, koji je poravnao rezultat i Austrijancima donio važan bod uoči odlučujućeg nedjeljnog susreta sa Rusijom. Najefikasniji u našim redovima bili su Duško Čelica i Ivan  Karačić sa po pet golova,  golman Banjamin Burić zabilježio 15 odbrana, dok je goste predvodio Szilagyi sa sedam pogodaka.   Bh. rukometaši završavaju kvalifikacije u nedjelju susretom u Nišu pritiv Srbije, koja je u 5. kolu u gostima savladala Rusiju sa 29:28.   Na tabeli Sedme grupe vodi Srbija sa sedam bodova, ispred Rusiije i Austrije sa po šest, dok je BiH četvrta sa jednim bodom. 

 

biauvi03

Posljednje od

Povezani članci (by tag)