29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 13 Juni 2013 14:12

Saopćenje KŽK Čelik

KŽK Čelik Zenica je imao jako turbulentnu sezonu 2012/2013 Obzirom na jako tešku opću finansijsku situaciju u društvu ta se činjenica reflektovala i na sport generalno pa i na naš klub. Pored velikih problema u finansiranju, vezali su se problemi kako u igračkom tako i u trenerskom kadru. Čelik je ipak smogao snage i odigrao završnicu BH Lige, završivši na 4 mjestu. Samim tim je izboren direktan plasman u MŽRKL u kojoj će nastupati i u takmičarskoj 2013/2014.

 

U MŽRKL od naredne sezone će nastupati 12 ekipa a svi ostali detalji će se znati poslije skupštine lige koja je zakazana za 14.juna u Slavonskom Brodu.Nova strategija kluba je usmjerena u pravcu dugogodišnje izgradnje kako igračkog tako i stručnog kadra. Izrađen je plan rada za naredne 4 godine a u pripremi je i reorganizacija UO.

 

UO je imenovao šefa stručnog štaba prof. Almira Hamzića i on će u narednom periodu odabrati stručni štab. Ciljevi kluba su da narednu sezonu u igračkom kadru bude što veći broj  domaćih igračica i s nekima je već napravljen dogovor,  a to su Aida Kalušić( prehodnu završnicu je igrala za KŽK Čelik a prije toga je nastupala za Mađarski Peacs), Aldijana Iriškić (predhodnu sezonu je igrala za Hemofarm iz Vršca), Sedina Halimić  (koja je igrala za Vojvodinu iz N Sada). Marina Džinić (Mladi Kraišnik B Luka),  Sedina Pašić (igrač KŽK Čelika).

 

U toku su razgovori sa Almom Kovačević, Mateom Tavić i Lejlom Bejtić dok je Amra Mehmedić trenutno u procesu rehabilitacije nakon operacije koljena i njen oporavak se očekuje u toku sezone i priključenje ekipi. Napravljen je načelni  dogovor sa domaćom ekipom BH START o mogućnostima priključenja njihove 3 mlade igračice koje će u budućnosti biti dio tima a to su Nedžla Kovačević, Anida Ćorović i Mia Hajdar. Ostale igračice koje će biti dio tima za narednu sezonu biće ciljano dovođenje na pozicije koje su neophodne u skladu sa željama stručnog štaba i mogučnostima kluba. 

 

S obzirom da se projekat daljeg razvoja kluba bazira na uključivanju većeg broja mladih igračica, KŽK Čelik je od 10 do 14 juna organizovao okupljanje mladih igračica starosne dobi od 15 do 18 god, te nekoliko mlađih koje se isticu u ovom uzrastu i koje čine perspektivu ženske bh košarke. Nekoliko njih će sigurno narednu sezonu biti dio tima a sa svim ostalim će se napraviti dogovor o saradnji za naredni period i biće praćene od strane stručnog tima KŽK ČELIK.

 

Pored nastupa u MŽRKL, KŽK ČELIK će nastupati  i u domaćem prvenstvu kako bi se stvorili uslovi za afirmaciju i razvoj navedenih mladih igračica.

Večeras, 13.06.2012. u 18:30 u Areni je otvoreni  trening KŽK Čelik na kojem će se pristvovati igračice koje su napravile dogovor s klubom kao i one s kojima su pregovori u toku te 18 mladih igračica koje su dovedene na testiranje.  Trening će voditi novi šef stručnog štaba prof. Hamzić Almir. 


Predsjednik Uprave Kluba

Dr. Senad Huseinagić