20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 11 Juni 2013 08:32

Mladi Zmajevi danas na Bilinom

Utakmicom protiv Albanije,  koja je na rasporedu u danas u 18 sati na stadionu Bilino polje u Zenici, mlada reprezentacija "U 21" Bosne i Hercegovine započinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2015. u Češkoj. Albanija je već odigrala utakmicu kao domaćin protiv Mađarske i poražena je sa 1:2. Tim povodom je u hotelu „Park“ u Vogošći održana press konferencija.  Prisutnima su se obratili tehnički direktor NS/FS BiH Denijal Pirić, selektor naše mlade reprezentacije Vlado Jagodić i kapiten reprezentacije "U-21", Srđan Grahovac.

 

Denijal Pirić: „Koristim ovu priliku da se ispred NS/FS BiH zahvalim predstavnicima medija za afirmativno praćenje svih naših selekcija. Naša mlada reprezentacija slijedi put „A“ tima. Ovo je nova selekcija igrača kod kojih je naglašena želja za što boljim rezultatom.“

 

Vlado Jagodić: „Prvo želim da iskoristim priliku da čestitam „A“ timu na pobjedi u Latviji, rezultati seniora su pokretačka snaga mladoj reprezentaciji. U grupi nema lakih protivnika. Ne smijemo dozvoliti iznenađenje, moramo otvoriti kvalifikacije pobjedom. Ne sumnjam u naš kvalitet, dobro smo se pripremili za ovaj susret. Faliće nam Mario Kvesić koji je zbog viroze morao kući i Sejad Jakupović, koji zbog povrede iz utakmice sa Srbijom nije bio u stanju odgovoriti na zahtjeve treninga. Od kako sam stigao na mjesto selektora uvijek sam od svojih igrača tražio da igramo maksimalno protiv svakog protivnika, da sve respektujemo, ali da nikome ne okrećemo leđa. Pokazali smo u posljednjem kolu prošlih kvalifikacija, u meču protiv Njemačke, da se možemo nositi i sa onim najboljih selekcijama".

 

Srđan Grahovac: „Sutra nas očekuje start kvalifikacija. Očekujem da počnemo sa pobjedom. Albanija možda nije atraktivan protivnik, ali se radi o kvalitetnoj ekipi. Iskoristio bih priliku da pozovem navijače da dođu u što većem broju da nas podrže.“

 

Za ovu utakmicu štampano je 2000 ulaznica za zapadnu tribinu. Cijena ulaznica je 5 KM.

Udruženje Robijaši 1988 iz Zenice je sa N/FSBiH dogovorilo slobodan ulaz na južnu tribinu za sve Robijaše na sutrašnju utakmicu mlade reprezentacije BiH protiv selekcije Albanije! Podržimo naše mlade Zmajeve!!!

 

Pozivamo ljubitelje nogometa da dođu u utorak u 18 sati na stadion Bilino polje u Zenici i da podrže mlade zmajeve u ovoj važnoj kvalifikacionoj utakmici za Euro 2015 u Češkoj.

 

Inače, naša reprezentacija se nalazi u grupi 4 i evo sastava te grupe: Španija, Austrija, Mađarska, Bosna i Hercegovina, Albanija.

 

Raspored utakmica "U-21" reprezentacije u kvalifikacijama za Euro 2015 u Češkoj:

11.juna 2013. BiH - Albanija

5. septembra 2013. Mađarska - BiH

9. septembra 2013. BiH - Austrija

10. oktobra 2013. Španija - BiH

15. oktobra 2013. Albanija - BiH

14. novembra 2013. BiH – Španija

4. septembra 2014. Austrija - BiH

9. septembra 2014. BiH - Mađarska

 

E. Imamović za Zenicablog