26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 08 Juni 2013 00:14

Ne igramo protiv Omana

Reprezentacija Bosne i Hercegovine neće danas  putovati na prijateljsku utakmicu u Oman, kako je prvobitnim planom bilo predvidjeno. Naime, u posljednja 24 sata došlo je od promjene plana putovanja i dijela ugovora od strane ovlaštene agencije za ugovaranje međunarodnih utakmica - GO SPORT Consulting Deportivo S.L. iz Španije.


Ugovorom zaključenim 07. 03. 2013. godine precizirano je da će pomenuta agencija organizovati čarter letove na relaciji Riga-Muskat-Sarajevo, (08. 06. 2013. iz Rige i 11. 06. 2013. iz Muskata). Medjutim, od dana potpisivanja ugovora agencija je imala poteškoća sa organizovanjem ovih čarter letova, pa je ponuđen manji avion i let sa po jednim zaustavljanjem u Armeniji, odnosno Trabzonu u povratku, radi punjenja gorivom. I pored činjenice da bi to uticalo na komfornost i produženja vremena putovanja NS/FS BiH je učinio ustupak sa željom odigravanja pomenute utakmice i dobre saradnje sa FA Omana, kao i svim drugim asocijacijama.


Po dolasku u Rigu, 06. 07. 2013. godine,samo dva odana prije putovanja, u kasnim popodnevnima satima, predstavnik navedene agencije je obavijestio Savez da je došlo od otkazivanja definisanog čarter leta i ponudilo manji avion sa po dva salijetanja u oba pravca radi punjenja gorivom,što bi značilo znatno produžavanje trajanja putovanja i dolazak u Muskat u ranim jutarnjim satima 09. 06. 2013. godine.


Drugu opciju koju je agencija ponudila bila je redovna linija Riga-Cirih-Muskat, što je isto tako bilo neprihvatljivo. NS/FS BIH nije mogao prihvatiti izmijenjene načine putovanja,ostajući na stanovištu da ne može ići ispod minimuma koji je ugovoren i više do ustupka koji je već učinjen. Posebno treba naglasiti da NS/FS BIH nije otkazao ugovorenu utakmicu, nego nije mogao prihvatiti izmijenjene okolnosti i načine putovanja, jer bi takvo putovanje bilo prenaporno za reprezentativce. Savez izražava žaljenje zbog novonastale situacije, za koju ne snosi bilo kakvu odgovornost.


Reprezentacija BiH će iz Rige u Sarajevo doputovati specijalnim čarter letom  danas u poslijepodnevnima satima.

 

 

N/FS BiH