24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 06 Juni 2013 07:17

Pismo zeničkih trenera plivanja

Zenicablog je prvi objavio informaciju o odlasku sva tri trenera iz Gradskog kluba vodenih sportova GKVS Čelik Zenica. Pročitajte pismo koje su treneri uputili upravi, koja nije reagovala do preksinoć, kada je istekao njihov rok, te kada su saopćili da više ne mogu obavljati svoj posao. 

 

PREDMET:  ZAHTJEV ZA REALIZACIJU DOGOVORENIH STVARI VEZANIH ZA TRENERE

Poštovani,

Obavještavam Vas kao glavni trener GKVS ČELIK – „Željezara Zenica“ o trenutnoj situaciji i  nadam se da de te imati razumjevanja prema trenerima ovog kluba i osobama koji održavaju zeničko plivanje kao i bh.plivanje i reagovati.

 

Dakle, poznavajući naš dosadašnji rad, a koji je zasnovan na dobro poznatim rezultatima i uspjesima našeg kluba, ovim putem želimo izraziti nezadovoljstvo našim statusom. Sve što smo do sada radili, smo radili kako za dobrovit djece, tako i za klub i roditelje uopšte, te za dobrobit zajednice. Obzirom, da ono što smo dogovorili usmenim putem, a tiče se isplate plata, stipendija i naknada za rad, nije ispoštovano, obračamo Vam se na ovaj način u cilju obastranog razumjevanja i nastavka  kvalitetnog rada u stručnom timu.

Ako želite kvalitetan rad onda očekujemo da se naši zahtjevi za primanje (stipendije, plate) trebaju ispoštovati. Konkretno, želimo da nam plate budu isplaćivane do 10. u mjesecu u punom  iznosu kako bi mogli planirati za troškove i svakodnevnicu.

 

Podsjećam Vas da već godinu dana niko od nas nije dobio dnevnice za putovanja na takmičenja. Plate nam kasne i umanjene su.  Molimo Vas da nas u roku od 7 (sedam) dana, tj. zaključno sa 4. juna 2013. godine izvjestite u pismenoj formi o ishodu ovog zahtjeva, jer ćemo u protivnom biti primorani da odstupimo i da tražimo mogućnost da se na drugi način izborimo za egzistenciju. Nikome od nas nije u cilju da ode (da podnese  ostavke i napusti), već da se radi stručno i kvalitetno sa mlađim uzrastom kako bi zeničko plivanje vratili u vrh bh. plivanja. Ali, situacija je takva da se moramo boriti za ono što nam pripada. Nažalost, klub se nije nikada oglasio o situaciji, niti nam išta zvanično saopštio. Nadam se , da ćete imati razumijevanja i ispoštovati stvari koje su ranije dogovorene. 

 

1x Predsjednik kluba

1X Upravni odbor Kluba

 

S poštovanjem!

 

Zenica,29.06.2013.    Stručni tim GKVS ČELIK –„Željezara Zenica“

1.  Salkić Sanela

2.  Zlatan Husaković

3.  Aldin Đerahović