Printaj ovu stranu
srijeda, 05 Juni 2013 04:48

BK Zenikom opet prvak Lige

Još jedna, šesta u nizu, sezona bowling lige je završena, a njen novi, stari prvak je Bowling klub Zenikom. I ove sezone, kao i prošle, liga je bila neizvjesna do samog kraja, a ponovo su Zenikomovci bili prvi, ovaj put ispred ekipe Club 072, koji su imali isti broj bodova kao i prvaci. Odlučivala je samo razlika u dobijenim, odnosno izgubljenim setovima. Tako su obe ekipe imale po 50 osvojenih bodova, dok je na trećem mjestu završila ekipa Minexa sa 45 osvojenih bodova. Za Zenikom, ove sezone nastupali su : Nedžad Hasagić, Sanela Hasagić, Ramo Omerašević, Lejla Omerašević, Dino Mujanović, te Fadil Hasagić i Sadik Okanović.

 

U pojedinačnom poretku, titulu najboljeg ove sezone u muškoj konkurenciji, ponio je Sead Medarić (Minex) sa prosjekom 184,159, drugi je Nedžad Hasagić (Zenikom) sa prosjekom 180,207, a treće mjesto pripalo je Mahmudu Rizvanoviću Džiliju (Hambone) sa prosjekom 178,500. U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Sanela Hasagić (Zenikom) sa prosjekom 170,790, druga je Sanela Sarajlić (River) sa prosjekom 165,074, a na trećem mjestu je Lejla Omerašević (Zenikom) sa prosjekom 162,660.

 

Za kralja strike-ova, proglašen je Nermin Begović (Čelik) koji je ostvario prosjek od 3,86 strike-a po igri, kralj spare-ova je Sead Medarić (Minex) sa procentom čišćenja od 71,65%, a kraljica splitova je Sanela Hasagić (Zenikom) sa 223 zabilježena splita tokom cijele sezone. Podatak vrijedan pomena je svakako taj da je postavljen novi pojedinačni rekord lige. Almir Agić (Club 072) uspio je ostvariti rezultat 289 poena u jednoj igri, te tako je uspio pomjeriti granicu dosadašnjeg rekorda od 288. Na žalost i ovu sezonu smo ostali bez perfektne igre (300).

 

 Kup Bowling lige BiH osvojila je ekipa BK Amputirac, a u finalu su bili bolji od ekipe Club 072. Treće mjesto pripalo je prošlogodišnjim osvajačima ovog takmičenja, ekipi BK Zenikom. Za BK Amputirac u ovoj sezoni su nastupali : Nesib Šarić, Vehid Subotić, Elvir Bulagić, Edib Mahmić, Miralem Aličković i Taib Bečić, dok su za Club 072 igrali : Senad Džanić, Drago Pribić, Almir Agić, Damir Bajramović, Sanjin Bajramović i Elman Švraka.

 

 U ovoj sezoni još je bitno napomenuti i ponovno, treće gostovanje naših bowlera na Regional Openu koje je održano u BC 300 na Jankomiru u Zagrebu. Tako je put Zagreba krenulo 10 naših bowlera, a najzapaženiji rezultat ostvario je Nedžad Hasagić plasiravši se na šesto mjesto u ukupnom poretku. Bolji od Nedžada Hasagića u četvrtfinalu bio je Dario Miculinić (Cro), koji je docnije i osvojio 3. Regional open u Zagrebu. 

 

 Tako je spuštena zavjesa na još jednu uspješno organizovanu sezonu Bowling lige BiH, a ova liga od iduće sezone bi trebala biti bogatija za još nekoliko ekipa. Iako se sve protekle sezone, iz infrastrukturalnih razloga liga igrala samo u Zenici, za očekivati je da će se iduće sezone ovo takmičenje proširiti i na ostale gradove koji imaju bowling centre. Ove godine u Mostaru, nakon otvaranja novog bowling centra, krenulo se i ka ozbiljnijem pristupu ovom sportu. Tako je osnovan i prvi bowling klub van Zenice, a to je Bowling klub Mostar, sa Daliborom Ćosićem na čelu. Uspješno su organizovali već jedno pojedinačno prvenstvo u formatu lige, na kojem je učešće uzelo 12 bowlera, a nakon odigranog regularnog dijela sezone, te play off-a, prvi je bio upravo Dalibor Ćosić.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)