19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 03 Juni 2013 05:09

Moguć Šabanovićev povratak

RK ,,Čelik'' u srijedu 5. juna u posljednjem kolu ,,Lige 6'' ide u goste  RK ,,Gradačcu'' i onda se za ,,Čelik'' ova izuzeto naporna rukometana sezona od preko 50 utakmica u ,,cugu'' završava. U Klubu su već spremne precizne analize o ovoj, na kraju ipak najuspješnijoj rukometnoj sezoni u 63. godine postojanja RK ,,Čelika'' , a na osnovu te analize će biti donesene odluke – kuda i kako dalje u zeničkom rukometu. Od toga će zavisiti i ko od igrača odlazi, a ko ostaje u ,,Čeliku'' u narednoj prvenstvenoj sezoni. 


Tek što se vratio iz Madrida, bivši ,,Čelikov'' golman i sada već bivši golman Atletico Madrida Adnan Šabanović došao je pozdraviti ,,Čelikove'' igrače i poželjeti im sreću u utakmici sa ,,Borcem''. Viđen je i u ozbiljnom razgovoru sa predsjednikom ,,Čelika'' Panetom Škrbićem, što mnogo odmah povezuju sa povratkom u ekipu zeničkih rukometaša.

- Razgovarli smo o statusu Šabanovića u Atletico Madridu i saznao sam da je on sada slobodan igrač. Njegov zdravstveni bilten nakon operacije je dobar, a ponovni angažman u ,,Čeliku'', koga, naravno, priželjkujemo, zavisiće o našim daljim ambicijama – da li ćemo igrati Premijer ili SEHA ligu. Naime, još uvijek postoje šanse da igramo Regionalnu SEHA ligu i tada bi nam međunarodno iskustvo Šabanovića mnogo koristilo – kaže Škrbić. I dodaje: Šabanović je izuzeto dobar čovjek i odličan golman koga bi poželjela svaka rukometa ekipa, a posbeno mi koji smo s njim već sarađivali...