Printaj ovu stranu
srijeda, 29 Maj 2013 00:42

Novosti iz KK BH Start Zenica

U Trebinju je odigran polufinalni turnir Državnog košarkaškog prvenstva za kadetkinje. Kao što smo ranije objavili, kadetkinje KK BH Start Zenica su izborile plasman na polufinale državnog prvenstva BiH u košarci. 


Ekipa KK BH Start bila je u grupi "B". Evo učesnika u grupi:

GRUPA "B" domaćin turnira ŽKK TREBINJE 03 - Trebinje

ŽKK TREBINJE 03 - Trebinje

ŽKK POSUŠJE - Posušje

ŽKK BH START - Zenica

 

Evo postignutih rezultata:

ŽKK TREBINJE 03 - ŽKK POSUŠJE  53:54

ŽKK POSUŠJE - ŽKK BH START  42:50 (13:11), (6:15), (10:9), (13:15);

ŽKK BH START - ŽKK TREBINJE 03  49:53

 
Konačna tabela sa turnira:
1. KK "BH Start" Zenica 2 1 1  3 (+4 koša);
2. ŽKK "Trebinje 03"  2  1 1  3  (+3 koša);
3. ŽKK "Posušje" 2  1  1   3  (-7 koševa);

Turnir za kadetkinje koji je odigran u Trebinju donio tri, do posljednje sekunde, neizvjesne utakmice.  Ekipa KK BH Start nastupila je u sastavu: Adžemović Ilma, Jaganjac Almedina, Kahrić Amna, Nizamić Eni, Kovačević Nedžla (cap), Heljić Sara, Brkić Adna i Kadušić Nerma, trener Solo Mahir. U prvom susretu sastale su se ekipe ŽKK "Posušje" i ŽKK "Trebinje 03". Bila je to izuzetno teška i zanimljiva utakmica sa mnogo neizvjesnosti u kojoj je slavila ekipa Posušja sa jednim poenom prednosti.

Nakon ove utakmice uslijedila je utakmica između ŽKK "Posušje" i KK "BH Start". Ponovo jedna veoma zanimljiva utakmica u kojoj su kadetkinje BH Start-a imale vođstvo tokom svih 40 minuta i na kraju slavile rezltatom 42:50 (13:11, 6:15, 10:9, 13:15). Najefikasnije u ovoj utakmici bile su kapiten Kovačević Nedžla sa 22 poena, pionirka Nizamić Eni sa 16 poena, te Jaganjac Almedina sa 10. Poene je upisala još Kahrić Amna 2.

Uslijedila je pauza od 2 h nakon čega je uslijedila utakmica protiv domaćina ŽKK " Trebinje 03".U ovoj utakmici, domaćim košarkašicama je odgovarala pobjeda sa 6 i više poena razlike, koju su i imali, ali je izvrsna kapitenka BH Start-a, Nedžla Kovačević, na 15-ak sekundi do kraja, izvrsnim prodorom postigla dva poena sa kojima je vođstvo domaćina smanjeno na +4 poena, što je bilo dovoljno za trijumf kadetkinja KK BH Start na ovom turniru. Najefikasnije košarkašice u ovoj utakmici bile su Kovačević Nedžla sa 24 i Nizamić Eni sa 11 poena. Poene su upisale još i Brkić Adna 8, Kahrić Amna 4 i Adžemović Ilma 2 poena.

Nakon pionirki i juniorki, kadetkinje su treća selekcija BH Start-a, koja je ove sezone izborila plasman u finale državnog prvenstva. Sa ovim plasmanom postali smo jedini ženski košarkaški klub u BiH koji je ove sezone sa tri selekcije obezbjedio finala na državnom nivu. Sama činjenica da je ovo prva godina postojanja kluba, ovaj rezultat ima još i veći značaj.

Iz kluba KK BH Start još su nam javili"Ovim putem želimo da se zahvalimo domaćinu, gospodinu Miloradu Nadaždinu i njegovim saradnicima na izuzetnom gostoprimstvu koje su pružili našim djevojkama u Trebinju. Također želimo da pohvalimo i suđenje na turniru koje je bilo na veoma visokom nivou. 

Na kraju najveće čestitke idu našim djevojkama koje su ostavile srce na terenu i naš klub kao i grad Zenicu predstavile u najljepšem svjetlu.
 
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

SADA SLIJEDI FINALE JUNIORSKOG PRVENSTVA BOSNE I HERCEGOVINE KOJE SE IGRA UPRAVO U ZENICI 1. i 2.juna 2013, TE VAS POZIVAMO DA DOĐETE NA BILMIŠĆE I PODRŽITE DJEVOJKE, TE ZAJEDNO SA NJIMA PROSLAVITE REZULTATE OSTVARENE OVE SEZONE.


Finalni turniri za prvaka BiH u kategoriji juniorke biće održan u Zenici  01. i 02. juna 2013. godine.

Domaćin turnira je KK BH Start Zenica - Bilmišće Kao što smo ranije objavili, na finalni turnir za prvaka BiH, iz Zenice su plasirala ekipa juniorki KK BH Start. Ovaj uspjeh juniorke BH Start-a ostvarile su pod stručnim vođstvom trenera Mahira Sole, pomoćnog trenera, Almira Omerčevića i uprave na čelu sa predsjednikom kluba Behudinom Bajgorićem i direktorom Hajrudinom Solo.

Učesnici finalnog turnira:

JUNIORKE:

ŽKK "ŽELJEZNIČAR" - Sarajevo

ŽKK "RMU BANOVIĆI" - Banovići

KK "BH START" - Zenica


Raspored utakmica:

KK "BH Start" Zenica - ŽKK "RMU Banovići" Banovići 01.6.2013, 10:00 sati;

KK "RMU Banovići" B. - ŽKK "Željezničar" Sarajevo 01.6.2013, 18:00 sati;

ŽKK "Željezničar" Sarajevo - KK "BH Start" Zenica 02.6.2013, 12:00 sati;


Košarkašicama juniorskog kluba KK BH Start želimo puno sportske sreće i uspjeha na ovom finalnom turniru za prvaka BiH, sezona 2012/2013. Pozivamo ljubitelje sporta, a naročito ženske košarke, da dođu u sportsku dvoranu na Bilmišću i da podrže košarkašice BH Start-a u pokušaju osvajanja titule juniorskog prvaka BiH, nakon samo godinu dana postojanja ovog uspješnog kluba.


E. Imamović za Zenicablog

 

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)