28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 25 Maj 2013 10:23

RK Čelik dočekuje Izviđač-19h

 Nakon što su u srijedu izgubili utakmicu protiv prošlogodišnjeg prvaka ,,Lige 6'' dobojske ,,Sloge'', rukometaši ,,Čelika'' danas (25. maja u 19.00 sati) u Gradskoj areni  pred svojom publikom imaju novi rukometni ,,rat'', ovoga puta ponovo protiv dosadašnjeg Regionlanog  SEHA ligaša i jedne od najuspješnijih rukometnih ekipa BiH svih vremena – ,,Izviđača'' iz Ljubuškog. Igrači su se uspjeli oporaviti nakon poraza od ,,Sloge'' , kada su i pored pokazali  veliku borbenost i  želju za pobjedom, te  ravnopravnu igru sa gostima iz Doboja.  Međutim,  u ovom susretu, uz malu pomoć sudijskog para Knezović-Begić iz Mostara,  pobijedile sretnije i spretnije Dobojlije (32:27 za ,,Slogu''), koje su imale manje propuštenih ,,zicera''. 


U susretu sa ,,Slogom'' Čelik je bio hendipektiran neigranjem standradnog prvotimca, pouzdanog Eduarda Martuića (zbog bolesti), ali se očekuje da će večeras ekipa na parket u Gradskoj areni istrčati u kompletnom sastavu. 

- Još nije sve izgubljeno!  Imamo još četiri kola do kraja Lige za doigravanje u kojima možemo izboriti Evropu – optimista je kapiten  ,,Čelika''  Aldin Begagić. – Večeras ćemo zapeti iz sve snage i revanširati se ,,Izviđaču'' za poraz u Ljubuškom u prvom krugu doigravanja. Pozivamo našu publiku da u što većem broju dođu na ovu odlučujuću utakmicu i podrže nas  – ističe Begagić. 


Mirza Dervenčić, koji je pružio dobru partiju protiv ,,Sloge'' dodaje:

- ,,Izviđača'' moramo i možemo pobijediti, ali samo maksimalnim zalaganjem i koncentracijom,  dobro organizovanom  odbranom i brzim napadom. Bez obzira na podmlađivanje ekipe, ,,Izviđač'' ima odličan, ali ne i nepobjediv  tim. Pozivam moju ,,raju'' i sve druge zeničane da dođu na ovu važnu utakmicu – do nove pobjede ,,Čelika''! – kaže Dervenčić.


DA PONOVIMO: VEČERAS U 19.00 SATI U GRADSKOJ ARENI NOVA SNAŽNA, MUŠKA, KVALITETNA I ZANIMLJIVA RUKOMETNA PREDSTAVA – RUKOMETNI DERBI ,,ČELIK'' – ,,IZVIĐAČ''. DOĐITE I UŽIVAJTE U DOBROM RUKOMETU! PONESITE BUBNJEVE, PIŠTALJKE, NE ŠTEDITE DLANOVE!