28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 19 Maj 2013 18:46

Zlatne Zeničanke na Uni

 

ZENIČANKE PRVAKINJE  OTVORENOG DRŽAVNOG PRVENSTVA U KAJAKU ,KANUU I  RAFTINGU NA DIVLJIM VODAMA „NP UNA 2013“ Održano je otvoreno  državno prvenstvo u kajaku,kanuu i raftingu na divljim vodama „NP una 2013“ u Bihaću. Takmičenje se održalo na ubjedljivo najljepšoj rijeci u regiji,  ljepotici Uni.


Pored njene silne ljepote, imajuću u vidu njenu vodenu silu i opasnost koju nosi ,takmičari su morali da budu veoma oprezni te su dolazile u obzir samo iskusne ekipe, kojima je dozvoljeno da se takmiče. Prvenstvo se odvijalo na najekstremnijem dijelu toka, lokalitetu Štrbačkog buka , kojeg  su osoblje IRF-a ocijenili težinom  klase IV. Na otvorenom prvenstvu u Bihaću  učestvovalo je  13 muških i 3 ženske ekipe iz Srbije,Hrvatske,Slovenije i BiH.


Prvo mjesto u muškoj konkurenciji pripalo je hrvatskom reprezentativnom klubu „Kula“ iz Zagreba,dok su  u ženskoj konkurenciji djevojke iz  SRK „Bosna“ iz Zenice osvojile dva  zlatna pehara za otvoreno prvenstvo Nacionalnog Parka Une i državnog prvenstva BiH, te osigurale odlazak na predstojeće evropsko prvenstvo  2014. godine u Banja Luci.

Muška ekipa  Zeničkog kluba  je izborila 3.mjesto na državnom nivou, te  se vratila  kući sa bronzanim peharom.

 

Obje ekipe nastavljaju sa takmičarskim pripremama , a sve u cilju postizanja što boljih rezultata na  sljedećem državnom  rafting prvenstvu  koje će se održati 26.maja  u Donjem Vakufu na r.Vrbasu.

 

Sportsko-rekreativni klub „Bosna“ je i ovaj put svojim izvanrednim sportskim zalaganjima i  rezultatima pokazala da je sposobna da se nosi  sa najkonkurentnijim takmičarskim ekipama  koje imaju daleko bolje uvjete i mogućnosti rada.

 

 Predsjednik SRK “Bosna”

Dajan Vinovčić