Printaj ovu stranu
subota, 18 Maj 2013 18:38

Galerija: Čelik-Gradina 2:1

Uokviru 29. (pretposljednjeg) kola BH Telekom Premijer nogometne lige BiH, danas su  u Zenici, na stadionu "Bilino polje", igrali domaći Čelik i Gradina iz Srebrenika.

 

 

 

Stadion: "Bilino polje" u Zenici; Početak: 17:00 sati; Vrijeme: sunčano (+26*C); Gledalaca: oko 2.500; Sudije: Glavni: Obradović Darko-Stolac ; A1 Macić Amer-Mostar;A2 Spahalić Samir-Mostar; 4. Mulahasanović Adis-Sarajevo; delegat Galić Ivica-Mostar;

 

Rezultat: Čelik – Gradina  2:1 (2:1);

Strijelci: 0:1 (Udovičić 5'). 1:1 (Travančić 21'), 2:1 (Mešanović 27');

Žuti kartoni: Dedić i Kajkut (Čelik), te Selimović Emir (Gradina);


Sastav Čelika: Adilović, Jusić, Lakičević, Maletić, Bajraktarević, Travančić, (Jaganjac 88'), Bureković, Dedić, (Popović 57'), Mešanović, Stajić, (Duvnjak 77'), Kajkut. (Šef stručnog štaba: Vlado Jagodić);


Sastav Gradine: Pirić, Tursunović, (Popara 46'),  Jahić, (Smajlović 87'), Škahić, Šehrić, Delić, Turbić, E. Selimović, Udovičić, (Selimović Irfan 82'), Brčkalić, Likić. (Trener: Vinko Divković);


Čelik je ostvario zasluženu  pobjedu nad, davno otpisanom, ekipom Gradine. Gosti, iznenađujuće, dolaze u vođstvo u petoj minuti preko Stefana Udovičića. Čelik izjednačuje na 1:1 u 21. minuti preko, dobro proigranog, Anida Travančića iskosa sa desne strane i sa oko 10-ak metara u suprotni ugao gola gostiju. Čelik dolazi u vođstvo od 2:1 u 27. minuti golom Jasmina Mešanovića, nakon odličnog ubacivanja lopte u prazan prostor i Mešanović je izbio sam pred nemočnog golmana gostiju, kojeg je rutinski savladao za novu pobjedu Čelika. sa kojom je, nadomak Evropi! 


Sa ovom pobjedom izabranici Vlade Jagodića su nastavili sa sjajnim igrama i rezultatima, te nakon rezultata ostalih utakmica i dalje su nadomak plasmanu koji vodi u Evropu!

Tokom cijele utakmice, atmosfera na Bilinom polju je bila odlična. Odličnu navijačku atmosferu je pravila organizovana grupa od nekoliko stotina popularnih Robijaša, čije je navijanje podržalo, gotovo, cijelo gledalište.  Prije utakmice predstavnici Udruženja “Robijaši 1988” uručili su prigodan poklon treneru i velikom Čelikovom strategu, Vladu Jagodiću.

U 30., zadnjem kolu prvenstva, Čelik gostuje kod ekipe Olimpica u Sarajevu. U velikom derbiju na stadionu Otoka u Sarajevu, moguće je da se odluči putnik za Evropu. Mi se nadamo da će to biti Čelik, jer je  igrama i rezultatima u proljetnom dijelu sezone to i zaslužio. Jesenas u Zenici bilo je: Čelik – Olimpic 1:1 (strijelac za Čelik bio je Stipe Barać). 


E. Imamović za Zenicablog

 

KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ


FOTO GALERIJU JASMINA BLICKA HADŽIĆA

Posljednje od

Povezani članci (by tag)