28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 12 Maj 2013 21:22

Rudar i Pobjeda neriješeno

 

KANTONALNA LIGA ZDK – 16. KOLO. NERIJEŠENO U KANTONALNOM DERBIJU. FK RUDAR – NK POBJEDA (Tešanjka) 1:1

 

Stadion: Kamberovića polje u Zenici - teren sa plastičnom podlogom. Početak: 16:30 sati;  Gledalaca: oko 100;  Vrijeme: oblačno i prohladno (+14*C); Glavni sudija: Šehić Mirsad; A1 Mulasmajić Tarik, A2 Balić Semir; delegat: Kapo Samir; U utakmici 16. kola Kantonalne lige ZDK za sezonu 2012/2013., danas su u Zenici, na Kamberovića polju, igrali zenički FK Rudar i lider na tabeli, NK Pobjeda iz Tešanjke.  Rezultat: Rudar – Pobjeda  1:1 (1:1).

 

Sastav ekipe Rudara: Bešić Adis, Purić Vernes,  Murtić Dženan, Šut Muhamed, Fazlić Adnan, Salkica Mubin,  Imamović Bernad, Skopljak Eldin,  Avdić Adis, (Delić Nijaz), Halilović Amar, (Škoro Alen), Mehmedović Jasmin.(trener: Smriko Rusmir). U rezervi Rudara još su bili: Beganović Aldin, Šarić Adnan, Aščerić Ahmed, Šabanović Amrudin i Vehabović Amar.

U veoma dobroj, borbenoj i zanimljivoj utakmici rezultat je, na kraju, ostao neriješen. Podmlađena ekipa Rudara pružila je dostojan otpor favorizovanom lideru na tabeli, ekipi Pobjede iz Tešanjke. Poveli su gosti u 33. minuti preko Lihića, nakon jedne greške u odbrani domaćih. 

 

Domaćin izjednačava nakon pet  minuta, u 38. minuti. Nakon lijepe akcije u šesnaestercu gostiju, na odličnu asistenciju, pogodio je Bernad Imamović.  U drugom poluvremenu, ekipa Rudara imala je više od igre i nekoliko dobrih situacija za postizanje gola, dok su gosti, u nastavku, imali samo jednu šansu u 86. minuti, kada je odlično intervenisala domaća odbrana. Sve u svemu, možda je neriješen rezultat i najrealniji ishod ovog Kantonalnog derbija kola. U narednom kolu Zenički Rudar je, ponovo, domaćin i to Nemili, a u zadnjem kolu ide u goste Borcu u Tetovo.


I nakon 16.kola nogometaši Pobjede su i dalje bez poraza. U zadnja dva kola, Pobjeda je domaćin tetovskom Borcu (derbi sezone) i ide u goste Proleteru u Makljenovac.

 

E. Imamović za Zenicablog

+ foto sa utakmice

 
120520132238