Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 06 Maj 2013 12:14

Rukomet - Čelik izgubio u Doboju

"U okviru 1. kola ,,Lige 6'' za rukometaše pobjednik Premijer lige BiH – RK  ,,Čelik'' je gostovao u Doboju, gdje je izgubio od aktuelnog bosansko-hercegovačkog prvaka – RK ,,Sloge'' iz prošle godine, rezultatom 35:31 (poluvrijeme 22:19 za ,,Slogu'').


Odmah nakon ove utakmice jedan neutralni rukometni stručnjak je za ovaj blog izjavio da je ,,Sloga'' igrala veoma slabo i da nikada nije bila bliže i ,,zrelija'' za poraz u međusobnim susretima sa ,,Čelikom'', ali i da su ,,Čelikove zvijezde'' sve odreda zakazale, tako da su domaćini, uz malu pomoć sudija Ante Knezovića i Roberta Zovke (Mostar) – lako došli do prvih bodova u ,,Ligi 6''.


U redovima ,,Čelika'' gotovo ništa nije funkcionisalo kako treba: odbarana je bilakatasrofalno slaba, a napad neučinkovit i uz dosta grešaka.
Jedini koji je nakon ulaska u igru umjesto indisponiranog Hase Ćosića nešto pokušavao napraviti – lijevo krilo Milan Duvnjak, koje je odmah po ulasku u igru zabio ,,euro gol'', ali ga jetrener Zdenko Antović, koji uz put ima dosta ,,zasluga'' za ovaj poraz,  ga je brzo izveo iz igre. Nešto su još pokušavali na terenu učiniti uvijek borbeni i zasigurno sada najbolji  igrač RK ,,Čelika'', desni bek Elvis Brkić (koji još uvijek ,,nosi'' povredu još iz utakmice sa Goraždem), te opet samo donekle i u nekim trenucima utakmicedobar je bio - kapiten Aldin Begagić. Najiskusnijiu ekipi ,,Čelika'' – Davor Kadić i Nermin Bašić su loše odigrali ovaj meč. Osjetilo s ei neigranje beka Mirze Dervenčića, koji je povri-jeđen u utakmici u Mostaru, protiv Zrinjskog.


I kad se sve ,,sabere i oduzme'', čak i ,,navijanje'' suca Ante Knezovića za domaću ekipu  - ,,Čelik'' je ipak zasluženo izgubio bodove u prvom kolu Lige za doigravanje.
Utakmica igrana u dvorani Srednjoškolskog centra u Dobioku. Gledalaca: oko 150. Sudije: Ante Knezović i Robert Zovko (oba Mostar). Isključenja: RK ,,Sloga'' 4, a RK ,,Čelik'' 8 minuta. Sedmerci: ,,Sloga'' 2 (2), a ,,Čelik'' 3 (2).
ČELIK: Beganović, Ivančev (4), Martić (5), Alihodžić, Brkić (5), Begagić (8), Kadić (7-2 iz penala, jedan penal promašio), Begović, Rekanović, Ćosić, Gušić, Starčević (7 odbrana), Kobilica, Bašić, Duvanjak (2). Trener: Zdenko Antović.
U srijedu, 8. maja ,,Čelik'' gostuje u Ljubuškom kod podmlađene ekipe RK ,,Izviđača'', koji je u 1. Kolu izgubio protiv RK ,,Borca'' u Banja Luci(26:22). U trećem meču ,,Gradačac'' je pobijedio ,,Konjuha'' (23:21)"
- objavili su na oficijelnoj stranici RK Čelik Zenica.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)